Rafael Nadal elődöntőben, kiesett a világbajnokság címvédője

Befejeződött a London 2020 csoport az ATP-világbajnokságon. Dominic Thiem már két forduló után bebiztosította a csoportelsőséget, mögötte pedig Rafael Nadal jutott még a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 23:42
ATP Finals
Tennis - ATP Finals - The O2, London, Britain - November 17, 2020 Spain's Rafael Nadal reacts during his group stage match against Austria's Dominic Thiem REUTERS/Toby Melville Fotó: Toby Melville Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

minden idők egyik legsikeresebb teniszezője, de az ATP-világbajnokságot tekintve Sztefanosz Cicipasz az eredményesebb, hiszen tavalyi debütálása alkalmával megnyerte a tornát, míg a spanyol szupersztár eddigi kilenc fellépéseből mindössze két elvesztett döntőt tud felmutatni.

Csütörtök este kettejük elődöntőért zajló ki-ki meccse kiélezett csatát hozott. Az első két játszmában egyetlen break döntött, először Nadal, másodszor Cicipasz javára.

A döntő szett teljesen más képet mutatott: az első három játékot a fogadó nyerte. Utána Nadal összeszedte magát, Cicipasz viszont már nem tudta ugyanazt a szintet hozni, mint a korábbi szettekben, így a címvédő már a csoportkörben búcsúzott a 2020-as évzáró tornától.

Rafael Nadal a 6-4 4-6 6-2-es győzelemnek köszönhetően karrierje hatodik világbajnoki elődöntőjére készülhet, amelyben szombaton az orosz Danyil Medvegyev lesz az ellenfele.

A csoport másik, lényegében már tét nélküli mérkőzésén Andrej Rubljov győzelemmel búcsúzott karrierje első vb-jétől, miután két játszmában megverte a négyest megnyerő Dominic Thiemet (6-2 7-5). Az osztrák elődöntős ellenfelének kilétére pénteken, Novak Djokovics és Alexander Zverev meccsén derül fény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.