Ragadós lehet a Bundesliga példája, Angliában is kezdenek

Egyelőre az egyéni és a kiscsoportos edzéseket engedélyezték a Premier League klubjai.

2020. 05. 18. 20:24
Klopp, Jürgen
Madrid, 2019. mjus 31. Jrgen Klopp, a Liverpool vezetedzje a madridi Wanda Metropolitano Stadionban tartott edzsen 2019. mjus 31-n. Msnap itt jtssza a labdarg Bajnokok Ligjnak dntjt a Liverpool s a Tottenham Hotspur. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell Forrás: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen sem volt még: a koronavírus-járvány kellett ahhoz, hogy a spanyol élvonalbeli bajnokságot lebonyolító La Liga elnöke, Javier Tebas áradozzon a Bundesligáról. – Gratuláltunk a Bundesliga vezetőségének, hihetetlen energiákat mozgósítottak az újrakezdés érdekében – fogalmazott a sportvezető. Tebas hangsúlyozta, Spanyolországban is a német utat kell járni. A bajnokság március közepén történt felfüggesztése óta tegnap gyakorolhattak először együtt a labdarúgók. Szigorú szabályokat kell betartaniuk: az edzőközpontok közös helyiségeit továbbra sem használhatják, tartaniuk kell a másfél méteres távolságot és egy időben legfeljebb tízen edzhetnek együtt.

Angliában óvatosabbak. Egyelőre az egyéni és a kiscsoportos edzéseket engedélyezték a Premier League klubjai. A foglalkozásokon kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a futballisták testi kontaktusba kerülhetnek egymással. Napirenden van a teljes érintkezéssel járó edzések protokolljának kidolgozása. A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal körülbelül negyven főt – játékost, edzőt, stábtagot – vetnek alá koronavírustesztnek. Legkorábban június közepén folytatódhat a Premier League. Jürgen Klopp (képünkön), a listavezető Liverpool menedzsere alig várja a folytatást, és a zárt kapus meccseket sem élné meg tragédiaként.

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

– Mindannyian nézők nélkül kezdtünk el futballozni, és a játékot nem a stadionokban tapasztalható atmoszféra miatt szerettük meg. Persze idővel ehhez szoktunk hozzá, és már tudjuk, hogy így az igazi. Ugyanakkor a labdarúgás akkor is csodálatos játék, ha nincsenek nézők – jegyezte meg Klopp, akinek az ügybuzgalma érthető: 1990 után ő lehet az első edző, aki bajnoki címet nyer a Poollal.

Olaszországban is mocorognak a játékosok, de nem mindenki sietteti a futballt. Cesare Prandelli volt szövetségi kapitány a játékosok helyében tartana a pályára lépéstől. De a squadra azzurát 2012-ben Eb-döntőig vezető szakember kisebbségben van: a liga tagjai még a múlt héten jóváhagyták a június 13-i újrakezdésre vonatkozó terveket. Már csak az olasz kormánynak kell engedélyeznie az élsportot, hogy március 9. után újra meccseket játsszanak az olasz első osztályban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.