Rakitić, a kivert kutya segítette ki a katalán csapatot

Az ismét tompán futballozó Barcelonának a három cserejátékos adta meg a győzelemhez szükséges lendületet.

Ch. Gáll András
2020. 06. 24. 8:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres verejtéket kellett hullatni, de valahogy mégiscsak sikerült. A La Liga 31. fordulójában a Barcelona 1-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót, és ezzel – meglehet, átmenetileg – visszavette az első helyet a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláján a Real Madridtól. A fővárosiak szerda éjjel, 22 órai kezdettel fogadják a Real Mallorcát.

Az ismét tompán futballozó Barcelonának a három cserejátékos adta meg a győzelemhez szükséges lendületet. Ricard Puig az 56. percben állt be Arthur helyére, Rakitić a 64.-ben váltotta Busquetst, Ansu Fati pedig egy perccel később az ezúttal is csődöt mondó Griezmannt. Az egyetlen gól a 71. percben született. Messi valahogy kikaparta a gesztenyét a tizenhatoson belül, a labda Rakitićhoz pattant, és a csapatból kiutált horvát estében a jobb sarokba lőtt. Rakitićot már hónapok óta átadólistán tartják, hol játszik, hol nem, de ő csendben, szó nélkül húzza a szekeret, és ha kell, góljával megmenti szeretett csapatát.

A hűséges horvát segített Fotó: Fcbarcelona.com

A mérkőzés előtt kedves megemlékezés történt. No, nem a féltérdre ereszkedésre és a Black Lives Matter őrületre gondolok, annál sokkal magasztosabb eseményre. A díszpáholyban Josep María Bartomeu, a Barcelona klubelnöke emlékplakettel ajándékozta meg a Bilbao nemrégiben visszavonult veteránját, Aritz Adurizt, aki pályafutása során nem kevesebb mint tíz gólt rúgott a katalánoknak. Erre mondja a spanyol, hogy „señorío”, vagyis úriemberi gesztus.

Fotó: Fcbarcelona.com

Szerdán, június 24-én krisztusi korba lép minden idők egyik legnagyobb futballistája: betölti a 33-at. Ha úgy vesszük, gólpasszal ünnepelte a jeles dátumot, no meg egy nehezen kivívott győzelemmel.

La Liga, 31. forduló, hétfőn játszották: Villarreal–Sevilla 2-2, Leganés–Granada 0-0. Kedden játszották: Levante–Atlético Madrid 0-1, Real Valladolid–Getafe 1-1, Barcelona–Athletic Bilbao 1-0. Az élcsoport: 1. Barcelona 65 pont (31 meccs), 2. Real Madrid 62 (30), 3. Atlético 55 (31), 4. Sevilla 53 (31).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.