Rangadó lett az év meccséből

Öt-tíz évvel ezelőtt rendre e két csapat játszotta az év meccsét, ma a Vidi és a DVSC — a második és a harmadik helyezett — találkozója „csupán” rangadó a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzés, sőt a teljes 26. forduló jelentőségét persze elsősorban az emeli, hogy a magyar futball múlt vasárnap nem semmisült meg, hanem életjelet adott.

2019. 03. 30. 12:56
null
Pátkai Máté (jobbra) a válogatottban hős lett, most a Debrecen ellen kell bizonyítania Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha az általános hurráhangulatot árnyalja a Haladás napvilágra került anyagi fenyegetettsége, a horvátok elleni győzelem után összességében természetesen bizakodás jellemzi a sportágat. Különösen igaz ez az NB I-es élmezőny csapataira.

A listavezető Ferencvárost rendre megkülönböztetett figyelem övezi. Nincs ez másként most, a mai kisvárdai vendégjáték alkalmával sem, de a Vidi–Debrecen összecsapás rangja okán elé kívánkozik.

Pátkai Máté (jobbra) a válogatottban hős lett, most a Debrecen ellen kell bizonyítania
Fotó: Bach Máté

A DVSC 2005 és 2014 közötti aranykorszakát – amikor egy évtized alatt hétszer is megnyerte a bajnokságot, sőt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtáblájára is feljutott – egyszer-egyszer az MTK, a Videoton és a Győr szakította meg, majd a Videoton zárta le 2015-ben. Különösen ezen tíz év második felében több emlékezetes nagy csatát vívott, ne fukarkodjunk, az év meccsét játszotta a Debrecen és a Videoton. Ez a minősítés ma már a Fradi–Vidi mérkőzéseknek dukál, de a Loki ebben az idényben ismét lábra kapott, s a második és a harmadik helyezett összecsapása mindenképpen rangadó.

A fehérváriak négy játékost (Kovácsik Ádám, Paulo Vinícius, Kovács István, Pátkai Máté) adtak a válogatottba, az ő felkészülésük emiatt kicsit zaklatott volt, a debreceniek viszont két héten keresztül hangolódhattak rá tervszerűen a bajnoki folytatásra. Herczeg András ennek megfelelően bizakodó.

– Két nagyon jó meccset vívtunk eddig a Vidivel az idei bajnokságban, ám sajnos egyszer sem tudtunk nyerni. Ellenfelünk nagyon jó csapat, nemzetközi szinten is letette a névjegyét. Mint minden gárdának, persze nekünk is megvannak az erényeink, azokat próbáljuk a lehető legjobban érvényesíteni. Remélem, jó mérkőzést tudunk játszani, és pontot, pontokat szerzünk, mert kellenek az ilyen bravúrok – nyilatkozta a debreceni vezetőedző.

A hazaiaktól Futács Márkó, aki két hete a Mezőkövesd ellen megszerezte az első gólját a Vidiben, így fogalmazott klubja honlapján: „Készen állunk a szombati meccsre.” A pályán több hasznát veszi kreativitásának a csapata.

A Ferencváros és a Kisvárda a két kupameccsel együtt már ötödször találkozik ebben az idényben. Az összesített mérleg a Fradi szemszögéből három győzelem és egy döntetlen. Az 1-1-re végződött kupavisszavágó is azt mutatja, a zöld-fehérek nem mehetnek biztosra az északkeleti tűzfészekben. Már csak azért sem, mert a pillanatnyilag tizenegyedik nyírségiek az életükért küzdenek minden mérkőzésen.

NB I, a 26. forduló programja: Mezőkövesd–Honvéd 13.45 (tv: M4 Sport), Paks–Újpest 17.00, Kisvárda–Ferencváros 17.00, Haladás–Puskás Akadémia 17.00, MTK–Diósgyőr 17.00, Vidi–Debrecen 19.30 (tv: M4 Sport). Az élcsoport: 1. Ferencváros 55 pont, 2. Vidi 47, 3. Debrecen 40.

Stopirát méltatta a kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába utazott, ahol méltatta a Vidi labdarúgóját, Stopirát. „A Zöld-foki szigeteknek van egy remek nagykövete Magyarországon, aki egy mindenki által tisztelt, fantasztikus sportoló” – utalt a kormányfő a játékosra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.