Rangadónak indult, de a Veszprém tizenkettőt számolt a Szegedre

A férfikézilabda-bajnokság csütörtök esti rangadóján a Telekom Veszprém idegenben 36-24-re kiütötte a Mol-Pick Szegedet.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfikézilabda két kirakatcsapatának, a Telekom Veszprémnek és Mol-Pick Szegednek a párharcát a koronavírus-járvány hosszú időre elnapolta, a felek tegnapig legutóbb tavaly december 7-én találkoztak Veszprémben – a házigazda 29-28-ra nyert –, így itt volt már az ideje az újabb összecsapásnak, ezúttal a Tisza partján. A Szeged egyszer már megégett az idei bajnokságban, hazai pályán kapott ki 33-30-ra a Csurgótól, de másfél hete a Veszprém is közel volt a nagy fiaskóhoz. Bár végül 26-25-re nyert a Gyöngyös ellen, a végeredményt az utolsó másodpercben állította be, s pillanatokkal korábban még a vendégek támadtak a győztes gólért. Három nappal ezt megelőzően amúgy a magyar bajnok a BL-ben 41-33-re ütötte ki a Kielt. A Veszprém a 2019/20-as BL megcsúszott végjátékára készül, a Final Fourt december 28–29-én rendezik Kölnben, így David Davis csapatának arra is ügyelnie kellett, nehogy valaki megsérüljön közülük.

A két együttes 126., egyben első zárt kapus meccsén 7-4-re a Szeged, 11-9-re viszont már a Veszprém vezetett, és a kétgólós előnyét a szünetre is megtartotta (16-14), mert a játékrész végén Nenadics kétszer is betalált kettős emberhátrányban. Azt se hallgassuk el, hogy előzőleg zseniális gólpasszokat adott Nilssonnak, majd fordulás után is a szerb játékos szerezte az első két találatot. Mintha a hazaiak bennmaradtak volna az öltözőben, a Veszprém 21-15-re elhúzott. A kapuban Cupara megbabonázta a szegedieket, akinek egyre kínosabb lett a történet. A 42. percben indításból Maqueda volt eredményes, első gólját szerezte korábbi csapata ellen, ezzel lett 24-17, majd 26-18-as állást is rögzíthettünk. Innen már nem lehetett visszaút a házigazdának, sőt, a vége még csúnyább lett neki. A Veszprém tizenkettőt (!) számolt a Szegedre, 36-24-re győzött. A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadics lett nyolc góllal, Nilsson hétszer talált be. Cupara tizenkét, Corrales három védéssel járult hozzá csapata sikeréhez.

A Bajnokok Ligája Final Fourig a Telekom Veszprém több meccset már nem játszik, ezt a formát kellene még tartania az év végéig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.