Rangadót nyert a Veszprém a Bajnokok Ligájában

Az Aalborg elleni 33-27-es győzelemmel a Veszprém továbbra is tartja a második helyet a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. Különösen Vladimir Cupara kapus villogott a magyar csapatban.

Magyar Nemzet
2020. 11. 18. 20:22
Cupara, Vladimir
Vladimir Cupara szenzációs formában védett az ősszel Fotó: Bodnár Boglárka Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadót játszott tegnap a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában a dán Aalborg vendégeként. Elegendő volt rátekinteni a B csoport élcsoportjára, hogy leszűrjük a találkozó jelentőségét: 1. Barcelona – 10 pont; 2. Veszprém – 9; 3. Aalborg – 8. Igaz ugyan, hogy a dán csapat már a hetedik mérkőzésére készült, a magyar együttes pedig – a Barcával egyetemben – csak a hatodikra, de hazai siker esetén a két fél helyet cserélt volna a tabellán. Ha a csoportállás mellett azt is megjegyezzük, hogy a Veszprém a magyar bajnokságban mind a tíz mérkőzését megnyerte, akkor kijelenthetjük, hogy – különösen első számú hazai riválisához, a Szegedhez képest – eddig jól átvészelte a járvány időszakát.

Még ha korlátozott létszámban is, nézők előtt rendezték a találkozót Aalborgban – Dánia e tekintetben már oázis az európai sportéletben. Fergeteges szurkolás nem volt, fergeteges hazai kezdés annál inkább. A 17. percben 11-6-os állásnál éppen aggódni kezdtünk, amikor megrázta magát a Veszprém, és visszazárkózott 11-10-re. Szünetben 18-16-ra vezetett a hazai együttes.

A folytatásban aztán bő hat perc alatt aztán 19-21-re fordított a magyar csapat. Petar Nenadics, aki az első harminc percben egy gólt sem szerzett, belelendült, három lövésből háromszor is betalált. Innentől kitartott a veszprémi lendület, Cupara feljavult a kapuban, így David Davis csapata végeredményben simán, 33-27-re nyerte meg az Aalborg elleni rangadót, és továbbra is tartja a második helyet, ami egyenes ágon negyeddöntőt jelent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.