Willi Orbán: Szerencsével, de megérdemelten jutottunk a döntőbe

Péntek este izgalmas végjátékot követően, a kétszer tizenöt perces ráadás utolsó pillanataiban lőtt találattal jutott be a labdarúgó Német Kupa döntőjébe az RB Leipzig, amely a nála jóval esélytelenebbnek tartott Werder Brement győzte le 2-1-re. A magyar válogatott védője, Willi Orbán a Nemzeti Sportnak nyilatkozva élte újra a találkozó történéseit, és azt is elárulta, miért volt különösen fontos ez a siker.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 02. 14:02
Willi
Bréma, 2021. május 1. Willi Orbán, az RB Leipzig (k), valamint Davie Selke (b) és Leonardo Bittencourt, a Werder Bremen játékosa a labdarúgó Német Kupa elõdöntõjében a brémai Weser Stadionban 2021. április 30-án. MTI/AP/DPA pool/Carmen Jaspersen Fotó: Carmen Jaspersen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elég hektikus meccset játszottunk, érzelmekből nem volt hiány, az biztos. A Werder a kiesés ellen küzd a bajnokságban, a kupadöntővel talán megmenthette volna az idényét, emiatt nagyon agresszívan futballozott. Mi sem most voltunk életünk formájában, de irányítottuk a meccset. Mivel nem nagyon engedtünk helyzetet az ellenfélnek, a hosszabbításban szerzett gól után megnyugodtunk, nem éreztem az erőt a Werderben, az ajándékba kapott góllal mégis egyenlített. Azok nem voltak könnyű pillanatok, de sokat számított, hogy mindvégig türelmesek maradtunk, és tartottuk magunkat az előzetesen megbeszélt taktikához – nyilatkozta a találkozó másnapján a Nemzeti Sportnak – Mivel a kétszer tizenöt perces hosszabbítás utolsó percében szereztük a győztes gólt, mondhatjuk, szerencsések is voltunk, ugyanakkor a meccs képe alapján megérdemelten jutottunk a döntőbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, a lipcseiek az idény végén elveszítik sikeredzőjüket, ugyanis Julian Nagelsmann a Bayern Münchenhez igazol. A magyar válogatott védője – Gulácsi Péterhez hasonlóan – arról beszélt, a távozó szakember miatt is szerették volna kiharcolni a döntőbe jutást.

– Profi labdarúgók vagyunk, ugyanakkor emberek is, vagyis az érzelmeket nem lehet teljesen kizárni. Az ilyen helyzetekben mindenkit foglalkoztat a jövő, ám a kezdő sípszót követően már csak a meccsel foglalkoztunk. Julian Nagelsmann miatt is szerettünk volna bejutni a döntőbe, az érkezése óta rengeteget fejlődtünk. Elég csak annyit említeni, hogy az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottunk, most pedig az egyesület történetének első trófeáját szerezhetjük meg. Kupadöntőt nem mindennap játszik az ember, úgyhogy a motivációval aligha lesz gond. Nyerni akarok – a klubért, az edzőnkért, a szurkolóinkért és magamért – fogalmazott Willi Orbán.

A teljes cikket a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.