Reakció a vereségre: világbajnokkal erősít Dárdai Herthája

A Sky Sports információi szerint a Hertha szerződteti Sami Khedirát a Juventusból. A 2014-ben világbajnok német válogatott alapembere már Berlinben van, és ma az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton is átesik. Dárdai Pál csapatának sokat érhet a 33 éves középpályás tapasztalata.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 10:15
Dárdai Pál
Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt v Hertha BSC - Deutsche Bank Park, Frankfurt, Germany - January 30, 2021 Hertha BSC coach Pal Dardai REUTERS/Kai Pfaffenbach DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. - UP1EH1U177NI3 Fotó: Kai Pfaffenbach Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A vezetés megszerzése után nem voltunk elég tapasztaltak ahhoz, hogy ezt kezelni tudjuk idegenben. Egyébként minden rendben van, leszámítva a végeredményt – nyilatkozta a Kicker.de-nek miután tegnap a Herthával 3-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól, amely a győzelmével fellépett a harmadik helyre a Bundesligában.

Pedig szebben is alakulhatott volna Dárdai visszatérése a berliniek kispadjára, hiszen a 66. percben még ők szerezték meg a vezetést, ám a Frankfurt hamar egyenlített, és végül a maga javára fordította a meccset.

– Nem kell pánikba esni, ha valaki segíteni tud nekünk, akkor újra aktívak leszünk az átigazolási piacon – ezt már Arne Friedrich jelentette ki, aki Dárdaival együtt lett kinevezve hétfőn, csak a sportigazgatói pozícióba, egyelőre az idény végéig.

Úgy tűnik, tényleg nem tétlenkedik a Hertha, ugyanis a Sky Sports arról írt, hogy Sami Khedira a klubba szerződik. A 33 éves középpályás szombat óta Berlinben tartózkodik, és a hírek szerint ma már az orvosi vizsgálaton is átesik. Khedira szerződése a nyárig él a Juventusnál, ebben az idényben azonban még egyetlen meccsen sem lépett pályára a torinói csapatban, amely örömmel engedné el.

A 77-szeres német válogatott középpályás 2014-ben alapembere volt a világbajnoki címet szerző Nationalelfnek, a 2018-as, balul sikerült vb óta azonban nem volt kerettag. Khedira a Stuttgart színeiben 98 meccsen játszott a Bundesligában, amelyet 2010-ben a Real Madrid kedvéért hagyott el. Onnan 2015-ben szerződött a Juventusba. Azon kevés játékos közé tartozik, akik három topligában is bajnokok tudtak lenni, van német, spanyol és olasz aranyérme is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.