Kimentek a hóra, de csak a végén estek majdnem egymásnak

Nem tudta átvenni a vezetést a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokságban, noha fő riválisa, az Atlético pályára sem léphetett a fordulóban. A Barcelona viszont kiütéses győzelmével már dobogós.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 22:52
null
Forrás: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid, városi riválisával ellentétben, pályára léphetett a Spanyolország egyes részeit meglepő havazás ellenére, bár az Osasuna stadionjában a játékosoknak meg kellett küzdeniük a téli körülményekkel.

Neheze dolgoztak ki helyzeteket a csapatok, az első félidő egyik legveszélyesebb jelenete az volt, amikor Raphaël Varane saját térfeléről a hazai kapura emelte a labdát. Herrera ügyel-bajjal ugyan, de védett.

A második félidőben a kapuba is bejuttatta a labdát a Real Madrid, csakhogy a pályán kívül más nehézségekkel szembenéző lesen helyezkedett a találat előtt. Megvolt az esélye az Osasunának is a címvédő legyőzésére, de Roberto Torres nem találta el Courtois kapuját. A Real még egy lesgólig eljutott a hajrában, érvényes találat viszont nem született a mérkőzésen.

még az utolsó pillanatban megpróbált tizenegyest kiharcolni, amiért Oier torkolta le alaposan. Végül szájkaratéval lerendezték a kisebb konfliktust.

A 0-0-s döntetlennek így is a hazaiak örülhetnek jobban, hiszen a címvédő ellen szerzett pont még nagyon jól jöhet a kiesés ellen vívott harcban. A Real Madrid viszont annak ellenére is maradt a városi rivális mögött, hogy az Atlético hárommal kevesebb mérkőzést játszott.

A Barcelona magabiztos győzelmet aratott a Granada otthonában: és is kétszer volt eredményes. A Sevilla is nyert a fordulóban, az Atlético meccse viszont elmaradt.

La Liga, 18. forduló

Péntek

Celta Vigo–Villarreal 0-4

Szombat

Sevilla–Real Sociedad 3-2

Granada–Barcelona 0-4

Osasuna–Real Madrid 0-0

Atlético Madrid–Athletic Bilbao elhalasztva

Vasárnap

Levante–Eibar 14.00

Cádiz–Alavés 16.15

Valladolid–Valencia 21.00

Hétfő

Elche–Getafe 19.00

Huesca–Real Betis 21.00

A bajnokság élmezőnye: 1. Atlético 38 pont/15 meccs, 2. Real Madrid 37/18, 3. Barcelona 34/18, 4. Villarreal 32/18, 5. Real Sociedad 30/19 (29-16), 6. Sevilla 30/16 (21-13).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.