Rebrov bizonyítási, a Vidi győzelmi kényszerben

Mindkét éllovas otthon játszik ma a labdarúgó NB I 22. fordulójában. A listavezető Ferencváros a kiesés elől menekülő Puskás Akadé­miát, a címvédő Vidi pedig a tizenhárom ponttal leszakadva sereghajtó Haladást fogadja. labdarúgás

Magyar Nemzet
2019. 02. 23. 13:36
Pátkai Máté; Lanzafame, Davide
Pátkai Máté (balra) nem ilyen tavaszi rajtot tervezett Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a tavaszt, s egy hete, a Debrecenben elszenvedett vereség után ezt Kubatov Gábor klubelnök is szóvá tette. Szerdán a Fradi kupameccsen ugyan 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát, de a teljesítménye akkor sem volt meggyőző. A csütörtöki sajtótájékoztatón Szergej Rebrov vezetőedző így reagált a csapatot ért bírálatokra: – A Kisvárda elleni meccs után ismét megbeszéltük a fiúkkal, hogy az első perctől kezdve összeszedettnek kell lennünk. Ha hazai pályán játszunk, különösen erőt kell mutatnunk mind támadásban, mind védekezésben. A Kisvárda ellen ezt nem lehetett látni. Feltehető a kérdés, hogy ez mennyire a játékosok hibája és mennyire a nem megfelelő felkészítésé. Ez minden meccs után felmerül, úgyhogy ezen dolgoznunk kell.

Az utolsó két mondat kellően sejtelmes, talán azzal együtt érthetőbb, amit Rebrov arra a kérdésre válaszolt, mi a véleménye Kubatov Gábor kritikájáról.

– Nem a Barcelona vagyunk, veszítünk el mérkőzéseket, de a legjobb tudásunk szerint igyekszünk játszani. Az a legfontosabb, hogy a játékosok a vezetőséggel és a szurkolókkal összefogva küzdjenek – felelte Rebrov, amiből azért kiolvasható: nem örült az elnök nyilatkozatának.

A népligeti hangulatot nyilván a győzelmek emelnék, de a Puskás Akadémia ma nehéz falatnak ígérkezik. A két csapat legutóbbi találkozóját Felcsúton a hazaiak nyerték meg Hegedűs János félpályás bombagóljával. Radoki János együttese a tavaszi nyitányon legyőzte a Vidit, azóta viszont kétszer is kikapott, s csupán egy pont választja el a tizenegyedik, kieső Kisvárdától.

Pátkai Máté (balra) nem ilyen tavaszi rajtot tervezett Fotó: MTI/Czagány Balázs

A Vidinek a papírforma alapján könnyű dolga lesz a Haladás ellen, de sosem árt az óvatosság, ahogy arra Pátkai Máté, a csapat játékosa is felhívta a figyelmet a klub honlapjának nyilatkozva. – Nem így terveztük a tavaszi kezdést. Most ismét itthon játszunk, nem lehet más a célunk, mint hogy tapadjunk a Fradira. Hasonló helyzetben van a két csapat, a Haladás az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, s mi sem hibázhatunk. Nagyon bízom benne, hogy olyan játék alakul ki, amely a közönségnek is tetszik, de persze hazai győzelemmel végződik – összegzett a lényeget megragadva.

Érdekesség, hogy a Honvéd az MTK-t Gyirmóton látja vendégül. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a Bozsik-stadion átépítése alatt a kispestiek rendesen a Hidegkuti-stadionban fogadják az ellenfeleiket, de az MTK-nak vendégként mégsem biztosíthatnak hazai körülményeket… Az ötödik Honvéd két ponttal és helyezéssel előzi meg az MTK-t, a tömör középmezőnyben hétről hétre változik a helyzet, a győztes fél tehát jelentős lépést tehet a dobogó felé.

NB I, a 22. forduló programja: Ferencváros–Puskás Akadémia 17.00 (tv: M4 Sport), Mezőkövesd–Kisvárda 17.00, Vidi–Haladás 17.00, Újpest–Diósgyőr 17.00, Paks–Debrecen 17.00, Honvéd–MTK 19.30 (M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.