Rebrov: Most hazamegyek Kijevbe, de többet nem tudok a jövőmről

A Ferencváros már bajnokként 2-1-re legyőzte a Bp. Honvédot, majd visszament a Groupama Arénába, ahol átvette az aranyérmeket. Előtte még Kubatov Gábor elnök és Orosz Pál vezérigazgató, valamint Szergej Rebrov vezetőedző is nyilatkozott az M4 Sport csatornának, és az ukrán edző azt sejttette, hogy egyáltalán nem biztos a maradása a klubnál.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 21:19
null
FTC Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerű volt a programja a Ferencvárosnak: lejátszotta és 2-1-re megnyerte a Bp. Honvéd elleni mérkőzését, majd átment az otthonába, a Groupama Arénába, hogy átvegye a bajnoki címmel járó aranyérmeket. A buszt több száz szurkoló fogadta tűzijátékkal, közben pedig Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál, a futballisták vezérigazgatója nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt. A többséget nyilván az a kérdés foglalkoztatta elsősorban, hogy marad-e a csapat kispadján Szergej Rebrov vezetőedző. Erről először Kubatov Gábor beszélt, de konkrétumot nem mondott:

– Fantasztikus edzőnk van! Ő is nehéz ember, én is az vagyok, de jól kijövünk egymással, és általában az ilyen emberek alkotnak nagyot. Egy ilyen edzőnek mindig vannak kérői, ilyen a futball, ezen nem szabad megütközni. Mi mindent megteszünk, hogy jól érezze magát. Azt kérte például, hogy minden posztra legyen két egyforma tudású játékos, és ezt megadtuk neki. Ő zárkózott, távolságtartó ember, aki nagy fegyelmet követel meg a pályán a legkisebb részletekre is odafigyelve. Egy évig még érvényes a szerződése, le kell ülünk értékelni a szezont, és mindenki kiteríti a szívét és a lelkét.

 

Ünnepel a bajnokcsapat, középen Szergej Rebrov a kisfiával
Fotó: Mirkó István

 

Szergej Rebrov is megszólalt a Bp. Honvéd legyőzése után a televízióban. Természetesen értékelte a meccset, majd a jövőjét firtató kérdésre ezt válaszolta:

– Most hazamegyek Kijevbe, de többet nem tudok a jövőmről.

Okosabbak tehát nem lettünk, de az világos, hogy nyitott kérdés még a maradása vagy a távozása, ellenkező esetben mindkét fél nyilván határozottan mondta volna, hogy Szergej Rebrov kitölti a szerződését a Ferencvárosnál. Ugyanakkor még az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a sajtótájékoztatón az ukrán szakember meglepő kijelentést tett:

Amikor viszont arról kérdezték, hogy számára mi volt a szezon legfontosabb pillanata, meglehetősen érdekes választ adott.

Nem feltétlen a pillanatokkal foglalkozom, meg a rekordokkal, ahogy teszik azt sokan. A sajtótájékoztatókon többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom ennek mi az oka, de ez nem normális.

Kijelentése után a tréner távozott, meg sem várta, hogy lesz-e következő kérdés. Tegyük hozzá: ha még egy évig érvényes a szerződése, és ezen változtatni akar, akkor neki kellene keresnie a beszélgetés lehetőségét, nem pedig a rá a megállapodás végéig számító klubnak.

Az edzőkérdés mellett más témákat is érintve Kubatov Gábor elmondta még, hogy az ő gondolatai már azon járnak, hogy miként és milyen csapattal lehet megnyerni jövőre is a bajnokságot, szeretné, ha a Fradi még erősebb lenne, és nem kellene izgulni mondjuk egy Dinamo Zagreb elleni párharc során.

– Az a tervünk, hogy a régió meghatározó csapata legyünk hosszabb távon is – jelentette ki az elnök. – Mindig eljussunk legalább az Európa-liga csoportkörében, sőt onnan tovább is lépjünk majd. A Bajnokok Ligájában a mi költségvetésünk volt a legkisebb, a második legkevesebb a Dinamo Kijevé volt, de az is háromszorosa a miénknek, ami mintegy kilencvenmillió eurót jelent. Ennek a tudatában is kell értékelnünk ezt az idényt. Továbbra is sikerre éhes futballistákat akarunk igazolni, nem pedig levezetni akaró sztárokat.

 

A bajnoknak járó serleg már negvan
Fotó: Mirkó István

 

Orosz Pál vezérigazgató az egységben látja a klub sikerének a titkát, mert a pályamunkástól az irodában dolgozókon keresztül a játékosokig mindenki a legtöbbet akarja kihozni a munkájából.

– Eleinte az volt a cél, hogy itthon nyerjünk, majd a nemzetközi porondot céloztuk meg, és oda is elértünk. A realitás számunkra az Európa-liga csoportköre, de természetesen a Bajnokok Ligáját célozzuk meg. Az utóbbi három bajnokságban dominálunk itthon, de szerénynek kell maradnunk, és dolgozni kell keményen továbbra is, hogy újabb címeket nyerhessünk.

A Groupama Arénában a csapat és a stáb tagjai átvették az aranyérmeket, majd levonultak Albert Flórián szobrához, és ott folytatták az ünneplést. A Ferencváros a 32. bajnoki címének örülhetett, és ahogy Orosz Pál mondta: itthon jelenleg egyeduralkodó. Nincs jel arra, hogy ez a nyáron megváltozna, de az még kérdés, hogy ezt Szergej Rebrovval vagy nélküle bizonyítja-e be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.