Rebrov nem foglalkozik a címvédéssel, pedig 93 éves rekord beállítása a tét

Csak idő kérdése volt, és most jött el a pillanat. Az NB I-ben utcahosszal, 16 pont előnnyel vezető Ferencváros felteheti az i-re a pontot: ha nyer a Puskás Akadémia ellen, akkor megszerzi története harminckettedik bajnoki címét, és 93 évvel a legendás Tóth Potya István vezette csapat triplázása után újra három bajnokságot nyer sorozatban. A forduló párosításából kiemelkedik Szabics Imre hazai premierje: a Mol Fehérvár Sóstón fogadja az Újpestet, és tartogathat izgalmakat az alsóházban a ZTE–Honvéd találkozó is.

2021. 04. 10. 9:07
null
Isael legutóbb két gólt lőtt a Puskás Akadémia ellen a Groupama Arénában Fotó: Balogh László Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov kerüli a reflektorfényt, nem a bombasztikus nyilatkozatai miatt kedvelik a csapat edzőjét a Fradi-drukkerek. Az ukrán szakember most is visszafogottan beszélt a Puskás Akadémia elleni rangadóról, pedig ő is tisztában van vele, hogy van tét. Legutóbb tavaly ősszel, a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Barcelona és a Juventus ellen voltak ilyen motiváltak a ferencvárosiak, mint amilyenek most, a Puskás Akadémia elleni rangadó előtt lehetnének. Rebrov igyekszik tompítani a mai meccs jelentőségét. – A bajnoki címmel egyelőre nem foglalkozunk, a célunk továbbra is az, hogy valamennyi hátralevő mérkőzésünket megnyerjük – fogalmazott a tréner a klub honlapján.

Rebrov nem akar feleslegesen idegeskedni
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A Mol Fehérvár múlt heti, Kisvárdán elért döntetlenje után eldőlt, hogy matematikailag már csak az FTC vagy a tőle 16 ponttal lemaradt Puskás Akadémia lehet bajnok a 2020–2021-es idényben, s a két csapat ma éppen egymás ellen játszik. Győzelme esetén a Ferencváros hat fordulóval a vége előtt bebiztosítaná a címvédését, döntetlennel, esetleges felcsúti győzelemmel legfeljebb egy későbbi fordulóra maradna a Fradi sorozatban harmadik, a klub történetében 32. bajnokavatása. Legutóbb 1926 és 1928 között Tóth Potya István irányításával triplázott a Fradi.

Felcsúton nem akarnak asszisztálni az FTC megkoronázáshoz. Hornyák Zsolt vezetőedző győzni megy csapatával a Groupama Arénába. – Az Üllői úton is nyerni akarunk, és ha azt játsszuk, amit tudunk, van esélyünk – mondta a felvidéki szakember a Nemzeti Sportnak. Érdekes adalék a mai mérkőzéshez az eddig nagyon kiegyenlített Rebrov–Hornyák párharc: egy-egy győzelem mellett három döntetlen a két edző egymás elleni mérlege.

A forduló további párosításaiból kiemelkedik a ZTE–Honvéd alsóházi találkozó és Szabics Imre bemutatkozása az Újpest ellen a Vidi kispadján.

NB I, 28. forduló: Mezőkövesd–Kisvárda 0-1. Szombat: MTK–Budafok 14.45, Mol Fehérvár–Újpest 17.00, Ferencváros–Puskás Akadémia 19.30. Vasárnap: Diósgyőr–Paks 14.30, ZTE–Bp. Honvéd 17.00. Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.