Red Bull Air Race – A címvédő Sonkáé a legjobb idő Zamárdiban

A bajnoki címvédő cseh Martin Sonka volt a leggyorsabb a Red Bull Air Race műrepülős versenysorozat magyarországi hétvégéjének szombati időmérő edzésén Zamárdiban.

Forrás: MTI2019. 07. 13. 23:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves pilóta – aki az összetettben második – ezzel három pontot már szerzett a Balatonnál, így már csak három pont a hátránya az összetettben élen álló Muroja Josihidével szemben. A 2017-ben bajnok japán versenyző az első repülése során is hibázott, második próbálkozása pedig még rosszabbul sikerült, így csak a kilencedik helyen zárt az időmérőn.

Sonka mögött a kvalifikáción a spanyol Juan Velarde végzett a második, a francia Mika Brageot pedig a harmadik helyen. A cseh pilóta győztes ideje 57.820 másodperc volt, Velarde csaknem négy tizedmásodperccel maradt el ettől, Brageot hátránya pedig már több mint egy másodperc volt. Az összetett harmadik helyén álló ausztrál Matt Hall hatodik lett (59.180 mp).

A Red Bull Air Race versenyhétvégéje vasárnap 13 órakor a futammal folytatódik, az első körben mind a 14 pilóta végigrepül majd a pályán, majd a legjobb nyolc folytatja, a harmadik, utolsó repülésen pedig már csak a leggyorsabb négy versenyző vehet részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.