Reklám az országnak és a sportnak

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar ­Olimpiai Bizottság elnökével közös sajtótájékoztatón már értékelte a mögöttünk hagyott hónapokat.

2019. 09. 26. 12:06
null
Teljes egyetértésben a két sportvezető Fotó: MOB/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a dohai atlétikai és a stuttgarti torna-világbajnokság még előttünk van, az idei hazai rendezésű világversenyek sora ebben a hónapban az öttusa vb-vel lezárult, szerdán Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar ­Olimpiai Bizottság elnökével közös sajtótájékoztatón már értékelte a mögöttünk hagyott hónapokat.

– Mozgalmas időszakon vagyunk túl, hiszen a tokiói olimpiát megelőző évben sikeresen rendeztünk meg négy kvalifikációs vb-t, ami egészen egyedülálló teljesítmény. S mindegyik vb után dicsérő szavakkal illettek bennünket – fogalmazott Szabó Tünde az áprilisi asztalitenisz-, a júliusi vívó-, az augusz­tusi kajak-kenu és a szeptemberi öttusa-vb kapcsán. Az államtitkár kiemelte, hogy az asztalitenisz-világbajnokság hetven év után tért vissza hazánkba, és több száz millióan látták a televíziós közvetítésekben, a vívó-vb-re pedig ellátogatott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, aki kijelentette, hogy Budapest mára a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett. Szabó Tünde a szegedi kajak-kenu vb-ről szólva elmondta, hogy a teljesen felújított Maty-éri pálya a világ legjobb, legmodernebb versenyhelyszíne lett a sportágban, de a Kincsem Park is megújult az öttusa-vb-re. Az államtitkár megjegyezte, hogy a négy olimpiai kvalifikációs esemény mellett még jó néhány nagy verseny volt idén hazánkban, például társrendezői voltunk a női röplabda-Eb-nek.

Teljes egyetértésben a két sportvezető
Fotó: MOB/Szalmás Péter

– Minden hazai világversenyen fontos volt a szurkolók szerepe, hiszen a versenyzőknek mindig pluszerőt ad a közönség szeretete. Ezért is fontos, hogy ilyen nagyszabású eseményeket tudunk megrendezni, de meg kell említeni a gazdaságra, a turizmusra generált pozitív hatásokat, az országimázst, a reklámértéket, a városfejlesztési és infrastrukturális beruházásokat, a sportszakmai hatásokat, valamint a társadalmi és kulturális hatásokat is – mondta el Szabó Tünde.

Kulcsár Krisztián nem csak a hazai rendezésű világbajnokságokat vette górcső alá, amikor összegzett: a magyar sportolók olimpiai számokban az év fő versenyein eddig nyolc aranyat, négy ezüstöt és két bronzot, azaz tizennégy érmet szereztek. A MOB elnöke emlékeztetett arra, hogy az úszók a kvangdzsui vizes vb-n négy aranyat, a vívók egy aranyat és két ezüstöt, a kajakosok és kenusok két aranyat, egy ezüstöt, egy bronzot, míg a birkózók a vasárnap véget ért nurszultáni vb-n egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot tettek a „közösbe”.

– Az összmérleg jobb, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti, és az évnek még nincs vége. A tizennégy érem nagyjából megfelel annak, amivel Tokióban is kalkulálunk – hangsúlyozta a MOB elnöke, és hozzátette, hogy az említett sportágakon kívül vitorlázásban, sportlövészetben, vízilabdában és karatéban is lehetnek éremszerzési esélyeink.

A konklúzió: tíz hónappal az olimpia előtt egész jól állunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.