Rekordtempóban száguld a Bayern München, már 80 gólnál tart

Egyelőre a Bundesliga az egyetlen topliga Európában, amelyik dübörög, de még hogy! Ontják a gólokat csapatok – leginkább a Bayern –, és egyre inkább azoknak van igazuk, akik a németet tartják a világ legszínvonalasabb, legizgalmasabb pontvadászatának. Főleg, hogy a Premier League és a La Liga most még szünetel...

Ch. Gáll András
2020. 05. 24. 9:30
null
London, 2019. október 1. Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkõzésen Londonban 2019. október 1-jén. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz forduló, nyolc győzelem, egy-egy döntetlen és vereség, 26-10-es gólkülönbség. Eddig ez a Bayer Leverkusen tavaszi mérlege a Bundesligában, és nem csoda, hogy a gyógyszergyáriak – meglehet, ideiglenesen, hiszen az RB Leipzig csak vasárnap látogat Mainzba, a „magyar derbire” – feljöttek a Bajnokok Liga-szereplést érő harmadik helyre. A gyógyszergyáriak szombaton a rangadón a Mönchengladbachot verték idegenben 3-1-re Kai Havertz duplájával és Sven Bender góljával Marcus Thuram gólja ellenében. (Utóbbiról helyesen gondolja az olvasó, hogy a világ- és Európa-bajnok francia védő, Lilian Thuram fia.) Havertz sorozatban másodszor rúgott két gólt, összesítésben már tíznél jár.

A Bayern München gólzáporos győzelmével őrzi listavezető pozícióját, az Eintracht Frankfurt elleni 5-2 közben Leon Goretzka, Alphonso Davies és Martin Hinteregger talált a kapuba, utóbbi háromszor, de ebből csak kettőt juttatott Manuel Neuer hálójába, egyet a sajátjába... Lewandowski 27 góljával vezeti a góllövőlistát, ehhez 25 meccsre volt szüksége (kétszer sérülés miatt hiányzott), 82 percenként szerez egy gólt, ami nem csekélység.

Thomas Müller teljesítménye sem. A világhíres „Raumdeuter”, az üres terekbe történő benyomulás nagymestere a gólja mellett adott egy gólpasszt is, immár a tizenhetediket ebben a bajnokságban, amivel vezeti ezt a listát, és emellett van még hét gólja is. A Bundesliga.com a földkerekség leginkább alulértékelt labdarúgójának tartja a Hansi Flick alatt újból kirobbanthatatlanná lett csatárt.

A Bayern fantasztikus: 2020-ban 13 bajnoki fordulóban a lehetséges 39 pontból 37-et begyűjtött. Kedden fél hétkor következik a csúcsrangadó a Borussia Dortmund ellen a Signal Iduna Parkban! De a rettegett „Gelbe Wandot” ezúttal legfeljebb papírmasé-figurák alkotják... A Bayern 80 gólnál tart ebben a bajnokságban, 27 forduló alatt soha, egyetlen csapat sem szerzett ilyen sokat a németeknél. Hansi Flick 17. meccsén ült a kispadon, eközben 55 gólt vágott a Bayern, ez 3,2-es mérkőzésenkénti átlag.

Ha már Dortmund: a sárga-feketék magabiztosan verték idegenben 2-0-ra a Wolfsburgot, és tartják második helyüket. A szenzáció: ezúttal nem talált a kapuba, helyette Guerreiro és Hakimi volt eredményes.

81 percet játszott a Freiburgban a Werder Bremen ellen, sajnos, otthon kikapott a csapata.

A 27. forduló pénteki és szombati eredményei: Hertha–Union Berlin 4-0, Borussia Mönchengladbach–Bayer Leverkusen 1-3, Freiburg–Werder Bremen 0-1, Paderborn–Hoffenheim 1-1, Wolfsburg–Borussia Dortmund 0-2, Bayern München–Eintracht Frankfurt 5-2. Az élcsoport: 1. Bayern 61 pont, 2. Dortmund 57, 3. Leverkusen 53, 4. Mönchengladbach 52, 5. RB Leipzig 51 (26), 6. Wolfsburg 39.

Vasárnap a Schalke az Augsburgot (13.30), a Mainz (Szalai Ádám) az RB Leipziget (Gulácsi Péter, 15.30), a Köln a Fortuna Düsseldorfot (18.30) fogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.