Reményteli ötven perc volt

Nyári klubváltása óta Tomori Zsuzsanna a hétvégén ellenfélként tért vissza a győri Audi Arénába. A Siófokra szerződött balátlövő két térdszalagszakadása után újra élvezi a reflektorfényt, ötven percet töltött a pályán. Ez legutóbb négy éve fordult elő vele.

2019. 09. 03. 8:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több bukéja volt a női kézilabda-bajnokság vasárnapi rangadójának, a Bajnokok Ligája-címvédő Győr és az EHF-kupagyőztes Siófok mérkőzésének. Nyári klubváltásoknak köszön­hetően találkozott régi csapatával a Siófokról Győrbe igazolt Estelle Nze Minko, fordított utat tett meg az ETO-ból Siófokra szerződött Tomori Zsuzsanna.

A 31 éves magyar balátlövő a lelke mélyén udvarias fogadtatásra számított a győri közönségtől, de a végeredményre ő maga sem számított. Nem csak számszakilag, inkább emberileg.

Az átlövőt (jobbra) tisztelettel fogadta a győri közönség
Fotó: Mirkó István

„Bevallom, azt reméltem, hogy a győri közönség nem felejti el azt, amit a klubért tettem az ETO-nál töltött hét év alatt. A visszatérésem remekül sikerült, két hónapja távoztam Győrből, szinte olyan volt, mintha hazatértem volna. Köszönöm a közönségnek, hogy jól érezhettem magamat ellenfélként” – mondta a korábbi csapata ellen négy gólt szerzett játékos.

Tomori győri karrierjét beárnyékolták a sérülések, tavaly márciusban a Hollandia elleni Eb-selejtezőn elszakadt a jobb térdének elülső keresztszalagja, a másik térde miatt szintén hónapokat hagyott ki.

„Négy év után éppen az ETO ellen játszottam újra ötven percet. Lekopogom, a térdeim egészségesek. Másfél hónapja kezdtük a felkészülést Siófokon, szerettünk volna jó meccset játszani Győrben, és ez sikerült. Még ha ki is kaptunk 27-24-re, pozitív visszajelzést kaptunk: éreztük legbelül, hogy amiért dolgoztunk, annak már vannak egyértelmű jelei a pályán. A második félidő elején lett volna lehetőségünk kiegyenlíteni vagy akár fordítani, de elkövettünk néhány buta hibát, talán azért is, mert még nem vagyunk összeszokva, ezért nem működtek az automatizmusok a játéko­saink között. Pozitív érzésekkel távoztunk Győrből, itt ki lehet kapni, bármennyi sérültje is van az ETO-nak, kiemelkedik az NB I-ből” – elemzett a korábban a Ferencvárost is erősítő játékos.

Hozzátette, a budapesti zöld-fehérekkel lesz versenyben csapata a második, Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyért. Az esélyekről diplomatikusan hallgatott, de jó lehetőségnek nevezte az idei szezont. A Siófok bebizonyíthatja, hogy érett a Bajnokok Ligája-szereplésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.