Return Đokovićnak: Nem éheznek a teniszezők!

Dominic Thiem határozottan visszautasítja Novak Đoković ötletét, miszerint a világranglista élmezőnyében álló teniszezők támogassák a hátrébb rangsorolt játékosokat a koronavírus-járvány idején.

2020. 04. 27. 9:07
DJOKOVIC, Novak; THIEM, Dominic
Melbourne, 2020. február 2. A szerb Novak Djokovic az osztrák Dominic Thiem ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntõjében Melbourne-ben 2020. február 2-án. MTI/EPA/AAP/Lukas Coch Fotó: Lukas Coch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb világelső április közepén azzal állt elő, a topjátékosoknak pénzügyi alapot kellene létrehozni, hogy megsegítsék a világranglistán a 250-1000. között álló teniszezőket. Đoković azzal érvelt, ezeknek a játékosoknak a versenyek jelentik az egyetlen bevételi forrást, így a jelenlegi helyzetben elesnek minden jövedelemtől. (A teniszvilág is leállt március közepén, s leghamarabb júliusban indulhat újra.) Đoković kezdeményezéséhez és is csatlakozott.

A világranglistán harmadik Dominic Thiem azonban – csakúgy, mint korábban az ausztrál John Millman – határozottan ellenzi az elképzelést.

„Egyetlen teniszező sem küzd a túlélésért, még a világranglistán hátrébb soroltak sem. Egyiküket sem fenyegeti az éhezés – nyilatkozta a Roland Garros és az ATP-világbajnokság tavalyi döntőse az osztrák Krone napilapnak. – Nem értem, miért kellene ezeknek a játékosoknak pénzt adnom. Inkább azokat az embereket és szervezeteket támogatnám, akiknek erre valóban szükségük van.”

Thiem ennyivel még nem is érte be, odabökött a gyengébb teniszezőknek.

„Nagyon sok olyan teniszező van, akik nem rendelnek alá mindent a sportnak, és nem is így élnek. Mi, a topjátékosok sem kaptunk mindent kézhez, meg kellett küzdenünk a kiemelkedés érdekében. Egyetlen szakmában sincs garancia arra, hogy jól fogok teljesíteni és sok pénzt keresek” – jegyezte meg a 26 éves osztrák.

NADAL PESSZIMISTA

Rafael Nadal szerint a várakozásoknál nehezebben, lassabban fog visszatérni a teniszélet a korábbi körforgásba. „Meglehetősen pesszimista vagyok. Még ha a nézőket ki is zárják, akkor is nagyon sok ember együttműködésére, közös jelenlétére van szükség ahhoz, hogy nemzetközi versenyeket rendezhessenek. Nem számítok arra, hogy hamarosan rendeződnek a dolgok a teniszben” – jegyezte meg a 19-szeres Grand Slam-torna-győztes.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.