Roberto Íniguez egy mérkőzésre eljön Sopronba

Magyar Nemzet
2019. 07. 24. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Münchenben megtartották a női Euroliga és az Európa-kupa sorsolását. Előbbiben a tavaly a második, az idén a negyedik helyen végzett Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot, viszont egy csoportba került a legutóbb ezüstérmes Dinamo Kurszkkal, amely- nek edzője az a Roberto Íniguez, akivel a Sopron az említett sikereket elérte a sorozatban, és aki a nyáron szerződött a magyar bajnoktól az orosz klubhoz.

Az Euroliga B csoportja: Dinamo Kurszk (orosz), Fenerbahce (török), Sopron Basket, Famila Basket Schio (olasz), Girona (spanyol), Lyon (francia), Arka Gdynia (lengyel)/Botas SK (török), BLMA (francia)/Olimpiakosz (görög).

A selejtezőben érdekelt DVTK az olasz Reyer Veneziával játszik selejtezőt szeptember 25-én és október 2-án a főtáblára kerülésért. A párharc győztese az A csoportban játszhat, a vesztes az Európa-kupában folytathatja a szereplését. A főtáblán október 16-án kezdődik a küzdelem.

Az Európa-kupában négy, a DVTK Euro­liga-kudarca esetén öt magyar együttes érdekelt. F csoport: Avenida (spanyol), Győr, Gernika Bizkaia (spanyol), Olivais FC (portugál); G csoport: BLMA (francia)/Olimpiakosz (görög), Cegléd, Basket Namur Capitale (belga), Valencia (spanyol); H csoport: DVTK/Reyer Venezia (olasz), Basket Landes (francia), PEAC-Pécs, Sedis Basquet (spanyol); I csoport: Szekszárd, Rutronik Stars Keltern (német), Basket Hema (belga), Herner TC (német).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.