Újabb NB I-es futballcsapat vezetőedzője kapott ultimátumot

A labdarúgó NB I. 15. fordulója ma este a Kisvárda–Újpest találkozóval indul, s ha igaz a goal.com portál magyar kiadásának információja, a vendégek vezetőedzője alatt végzetesen meginoghat a kispad.

Magyar Nemzet
Forrás: goal.com2020. 12. 15. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisvárdán lép pályára az Újpest kedden este, és a meccsnek komoly tétje van, mert a hírek szerint, ha a lila-fehérek kikapnak, akkor Predrag Rogan vezetőedző állása veszélybe kerül – írja a goal.com.

Az NB I-es tabellán az Újpest 12 ponttal a 10. helyen áll – az előtte álló, egy meccsel többet játszott Mezőkövesdnek 14 pontja van –, csak a kiesőzónában levő Honvédot (11 pont) és a Diósgyőrt (10 pont) előzi meg.

Mivel a 15. fordulóban egymás ellen játszik a tabella utolsó két helyezettje – szerdán 18 órakor Honvéd–Diósgyőr találkozót rendeznek –, vélhetően az egyik, de lehet, hogy mindkét csapat pontot szerez, és az Újpest kisvárdai veresége esetén biztosan kieső helyre kerül.

Ez nyilván önmagában is elég nehéz helyzet, de a goal.com értesülései szerint ennél is komolyabb a tét a lila-fehéreknek. A klubhoz közel álló források szerint Roderick Duchâtelet tulajdonos ultimátumot adott Predrag Rogan vezetőedzőnek, és amennyiben a csapat nem teljesít „megfelelően” az előttük álló két mérkőzésen – Kisvárda, Honvéd –, akkor elköszönnek a szakvezetőtől.

Az Újpest FC honlapján ennek mindenesetre nincs nyoma, mi több, a mai mérkőzés felvezetése meglehetősen magabiztosan kezdődik:

„Kedden ismét pályára lép lila-fehér együttesünk, ezúttal Kisvárdán. A meteorológiai előrejelzés szerint a hőmérő alig mutat majd 3 fokot, de ez nem fog minket abban hátráltatni, hogy 3 ponttal távozzunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. Aktuális ellenfelünkkel először 2018 augusztusában mérkőztünk meg, akkor 1-0-ra győzni tudtunk. Egy gyönyörű beadást fejelt a kapuban a középen érkező Diallo. Első győzelmünket követően még hat összecsapást lehet felvésni a két csapat közös történelemkönyvébe, összesítve pedig 4 Újpest-győzelem mellett 3 várdai siker született.”

December 6-án Bódog Tamásnak azért kellett távoznia a Honvéd kispadjáról, mert ő nem tudta teljesíteni Kun Gábor ügyvezető ultimátumát. A kispestieknek le kellett volna győzniük az MTK-t, de 2-0-s vezetésük után 2-2 lett a végeredmény. A Honvédot jelenleg megbízott vezetőedzőként Pisont István irányítja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.