Roger Federer „százados” lett a US Openen

Magyar Nemzet
2019. 08. 30. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, a húszszoros Grand Slam-győztes nehezen lendül bele az amerikai nyílt teniszbajnokságon, de behúzza a kötelezőket, és tegnap nem is illett hibáznia. A harmadik kiemelt svájci fenomén a századik mérkőzését játszotta a US Openen, és akárcsak az első fordulóban, a másodikban is az elvesztett első szett után fordítva győzött, ezúttal a bosnyák Damir Dzumhur ellen. A New York-i mérlege így 87 győzelem, 13 vereség.

A 38 éves Federer a második fordulóban még soha sem kapott ki, de az még nem esett meg vele, hogy az első két mérkőzésén egyaránt elveszítse a nyitójátszmát. Amúgy ötször nyerte meg a US Opent, de nem mostanában, 2004 és 2008 között volt legyőzhetetlen.

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics különösebb gond nélkül, három játszmában győzött az argentin Juan Ignacio Londero ellen. A nőknél a 23-szoros Grand Slam-győztes, nyolcadik kiemelt Serena Williams – aki 37 évesen első meccsén Marija Sarapovát verte simán – szetthátrányból fordított a mindössze 17 éves Catherine McNally ellen. A heves esőzés megnehezíti a rendezők dolgát, számos találkozót el kell halasztani, így női párosban az első helyen kiemelt Kristina Mladenovic duó nyitókörös meccsét is.

Eredmények, 2. forduló (a 32 közé jutásért): férfiak: Djokovics (szerb, 1.)–Londero (argentin) 6:4, 7:6 (7-3), 6:1; Federer (svájci, 3.)–Dzumhur (bosnyák) 3:6, 6:2, 6:3, 6:4; Nisikori (japán, 7.)–Klahn (amerikai) 6:2, 4:6, 6:3, 7:5; Dimitrov (bolgár)–Coric (horvát, 12.) játék nélkül. Nők: Barty (ausztrál, 2.)–Davis (amerikai) 6:2, 7:6 (7-2); Ka. Plískova (cseh, 3.)–Bolkvadze (grúz) 6:1, 6:4; Szvitolina (ukrán, 5.)–V. Williams (amerikai) 6:4, 6:4; S. Williams (amerikai, 8.)–McNally (amerikai) 5:7, 6:3, 6:1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.