Roglič negyedik szakaszsikere, megint övé a piros trikó

A Tour de France-t az időfutamon vesztette el Primož Roglič, a Vueltán viszont ebben a műfajban tett nagy lépést a végső győzelem felé. A címvédő mögötti dobogósok, Richard Carapaz és Hugh Carthy még mindig egy percnél kisebb hátránnyal követik Rogličot.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 18:02
vueltán
Forrás: cyclingweekly.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő párharcot hoz a 2020-as Vuelta a España. A címvédő Primož Roglič a nyitó szakaszon megszerezte az összetett elsőnek járó piros trikót, a hatodik etapon azonban a tavalyi Giro-győztes Richard Carapaz vette át a vezetést. A tizedik szakaszon a szlovén újra az élre állt, de a keddi időfutamot már ismét az ecuadori kezdte pirosban.

Roglič azonban nem tétlenkedett a számára kedvezőbb műfajban, megnyerte a rövid emelkedővel záruló, Muros és Mirador de Ézaro közötti, 33,7 km-es egyenkéntit, miután egyetlen másodperccel jobb időt tekert az amerikai Will Bartánál.

Az összetett éllovasai közül a brit Hugh Carthy 25 másodperc hátránnyal a negyedik, Carapaz 49 másodpercet kapva a hetedik, míg az ír Daniel Martin 1:17 perc lemaradással a tizenharmadik helyen zárta a keddi etapot.

Roglič idei negyedik Vuelta-szakaszsikerével az összetettben minden eddiginél nagyobb, 39 másodperces előnyt szerzett Carapazzal szemben, akit további 8 másodperccel követ a vasárnapi szakaszgyőztes, Carthy. A sokáig dobogós helyen álló Martinnak már 1:42 a lemaradása a címvédő szlovén mögött az összetett negyedik helyén.

Az eddigiek alapján a legnehezebb emelkedőkön Carapaz és Carthy is kicsit erősebb lehet Rogličnál, így a verseny egészen a szombati, kiemelt kategóriájú emelkedőn záruló szakaszig nyílt maradhat. Igaz, az addigi napokon Roglič akár növelheti is előnyét. A Vuelta vasárnap, Madridban ér véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.