Kettős szlovén siker a Tour de France első hegyi szakaszán

Primoz Roglic nyerte a Tour de France sorrendben negyedik, egyben első hegyi szakaszát. Itthon a Tour de Hongrie-n Jakub Mareczko triplázott, ma a befutó következik a Kékestetőn, magyar esélyekkel.

Magyar Nemzet
2020. 09. 01. 19:20
Tour de France
Primoz Roglic elsőként a célban Fotó: /Christophe Ena Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb esélyesek között számontartott Primož Roglič nyerte a Tour de France országúti kerékpáros verseny első hegyi szakaszát, mögötte a szintén szlovén Tadej Pogačar lett a második. A Sisteron és Orcieres-Merlette közötti 160,5 kilométeres negyedik etapon Julian Alaphilippe megtartotta az összetettben élen állónak járó sárga trikót, de Adam Yates előtt csak négy, Roglič előtt pedig hét másodperc az előnye.

Befutó a Kékestetőn

Itthon a Tour de Hongrie ugyancsak negyedik, Sárospatak és Kazincbarcika közötti szakaszán Jakub Mareczko győzött. Az olasz versenyző triplázott, hiszen az előző két etapon is ő ért célba elsőként a sprinthajrát követően. Összetettben továbbra is az ausztrál Kaden Groves áll az élen.

A verseny ma a királyetappal, a 188 kilométer hosszú, 3259 méter szintkülönbséget tartalmazó Miskolc–Gyöngyös–Kékestető szakasszal zárul. A Kékestető megmászása várhatóan szétrázza a mezőnyt, a végső győzelemre a tavalyi második, illetve harmadik és Dina Márton is esélyes, akiknek összetettben csupán 12 mp a hátrányuk.

Az összetett élcsoportja:

1. Kaden Groves (ausztrál, Mitchelton-Scott) 14:10:38 óra

2. Jon Aberasturi (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) 2 másodperc hátrány

3. Lennard Hofstede (holland, Jumbo-Visma) 3 mp h.

...6. Szatmáry András (magyar válogatott) 7 mp h.

...17. Dina Márton (Kometa-Xstra) 12 mp h.

...21. Valter Attila (CCC) azonos idővel

...24. Kusztor Péter (Novo Nordisk) a. i.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.