Rögtön húszezer követőt hozott a történelmi sztriptíz a jégen + videó

A világbajnok Jelizaveta Tuktamiseva jelenleg az egyik legnépszerűbb orosz sportolónő.

2020. 06. 04. 9:54
null
Jelizaveta Tuktamiseva Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelizaveta Tuktamiseva kétségkívül azzal is beírta magát a műkorcsolyázás históriás könyvébe, hogy 2015-ben ő lett a világ- és az Európa-bajnok is – 18 esztendősen –, azonban történelmet igazából azzal a számával írt a sportágban, amelyet 2018 októberében a Skate Canada Grand Prix-verseny gáláján adott elő először. Britney Spears Toxic című dalára korcsolyázva melltartóra vetkőzött, és a korcsolyasport szolid, de mégiscsak első nyílt színi sztriptíze a vb-címnél is nagyobb hírnevet hozott számára. Az orosz korcsolyázónő a 2018-as phjongcshangi téli olimpiáról lemaradt – hazájában bizony hatalmas a konkurencia –, de ez nem vette el a kedvét a folytatástól.

Novemberben olyan videót töltött fel az Instagram-oldalára, amelyen az látható, hogy edzésen szépen megugorja a négyfordulatos toe-loopot. A 2019/20-as szezonban két Grand Prix-n is harmadik lett, de az orosz bajnokságon csak negyedikként zárt, így idén januárban nem léphetett jégre a grazi Eb-n. A még a koronavírus-járvány előtt megtartott kontinensbajnokságon Tuktamiseva televíziós kommentátorként debütált, azonban megígérte, hogy a következő nagy versenyen már az indulók között lesz.

– Az egyik nap jobban megy a négyfordulatos ugrás, a másik nap kevésbé, idő kell hozzá, hogy stabilan menjen. De a négyfordulatosokkal még a férfiak is így vannak – fogalmazott az egyik legnépszerűbb orosz sportolónőnek számító, 23 éves Tuktamiseva kedden a Sportrecs orosz portál podcastjában.

Mondani sem kell, hogy a sportolónő 2018/19-es szezonbeli gálaszáma is szóba került.

– Az edzőmmel, Alekszej Nyikolajevics Misinnel közösen találtuk ki, akinek hatalmas köszönettel tartozom. A gála másnapján azt vettem észre, hogy a közösségi oldalamon hirtelen húszezerrel több követőm lett, de azt is láttam, hogy megosztottam az embereket, két tábor alakult ki. Persze megértettem, hogy egy ilyen extravagáns produkció nem mindenkinek nyeri el a tetszését. Ám szerintem az is jó volt, hogy vitatkoztak a számomról, egyébként pedig én csak önmagamat adtam, ilyen a temperamentumom – mondta mosolyogva Jelizaveta Tuktamiseva, aki már alig várja, hogy a koronavírus-járvány véget érjen, és újra mehessen edzeni Szentpéterváron.

S íme a megosztó, történelmi gálaszám 2019-es előadása Japánban:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.