Róma miatt még mindig óvatosak

Az idei Bajnokok Ligája-szezon eddigi legmagasabb színvonalú mérkőzésén, a szerdai elődöntőben a Barcelona 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt. Lionel Messi két, Luis Suárez egy gólt szerzett, utóbbi ezzel a földkerekség első olyan játékosa lett, aki a Liverpool színeiben és a Liverpool ellen is eredményes volt a BL-ben. Ernesto Valverde, a katalánok edzője figyelmeztetett: tavaly is háromgólos előnnyel várhatták a visszavágót, aztán elbuktak a Roma ellen a negyeddöntőben.

2019. 05. 03. 10:36
Champions League Semi Final First Leg - FC Barcelona v Liverpool
Messi szenzációsan futballozott a BL-elődöntőben Fotó: REUTERS/Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szünetben elemeztük a helyzetet, aztán sokkal jobban futballoztunk. Nem tudom, hogyan tudnánk ennél jobban játszani, mint szerdán a Nou Campban” – értékelt Jürgen Klopp a 3-0-s Barcelona-győzelemmel zárult BL-elődöntő utáni sajtótájékoztatón. A Liverpool menedzserének szavaiból is kitűnik, a Barca nem futballozta le a csapatát, sőt. Ha Ter Stegen nem hárítja Mohamed Szalah és James Milner lövését, és a hajrában Szalah a kapufa helyett a kaput találja el, akkor sokkal szorosabban is alakulhatott volna a mérkőzés.

Az első félidő derekán Jordi Alba centerezésénél elaludt a Premier League legjobb védőjének választott Luis Suá­rez kibújt az ötösön belül, és becsúszva lőtte a Pool kapujába a szezonbeli első találatát a BL-ben, s ezzel ő az első, aki a Liverpoolban és a Liverpoolnak is lőtt gólt az első számú kupasorozatban. A szünet után nyomasztóvá vált a Pool labdabirtoklási fölénye (68-32), de ezzel nem mentek sokra az angolok, mert a hajrában egy szerencsés, majd egy bombagóllal tette magabiztossá a Barca győzelmét: előbb egy kapufáról kipattanó labdát rúgott az üres kapuba, majd 26 méterről mesteri szabadrúgásgólt szerzett, ebben a műfajban ez volt a nyolcadik gólja a szezonban (egyéni csúcs!), és ez volt a 600. találata a Barcelona színeiben. De még nem volt vége: a középkezdés után kisvártatva Szalah lőtt kapufát, majd Ousmane Dembélé belőhette volna a negyediket, de ziccert rontott. Maradt a 3-0, a Barcelona 32 meccs óta veretlen hazai pályán a BL-ben.

Messi szenzációsan futballozott a BL-elődöntőben
Fotó: REUTERS/Albert Gea

Az előny tekintélyes, de Lionel Messi és a katalánok edzője, Ernesto Valverde mindenkit türelemre intett. „Boldog vagyok a végeredmény miatt, de még előttünk áll egy visszavágó az Anfield Roadon” – írta az Instagram-oldalára az ötszörös aranylabdás, aki nem felejtett el jókívánságokat küldeni a szívroham miatt kórházba szállított Casillasnak. „Nagyon erős csapatot győztünk le egy emlékezetes mérkőzésen, de tavaly az AS Roma ellen is háromgólos előnnyel utaztunk a visszavágóra” – fogalmazott a Barca edzője.

A Barcelona tavaly 4-1-re győzött hazai pályán a Roma elleni negyeddöntőben, a visszavágón 3-0-ra kikapott, így búcsúzott a BL-től. Legutóbb 1984-ben a Manchester United tudott három gólt szerezni Angliában a Barca ellen egy KEK-negyeddöntő mérkőzésen. Harmincöt év után a Liverpoolra vár a feladat, hogy legalább hármat lőjön otthon a katalánoknak, és lehetőleg egyet se kapjon. Május 7-én kiderül, hogy sikerül-e a mutatvány.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: Barcelona–Liverpool 3-0, gólok: Suárez (26.), Messi (75., 82.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.