Grosjean veszi át Hamilton helyét a Mercedes volánjánál

A Mercedes-istálló korábban ígéretet tett a 2020-ban Bahreinben súlyos balesetet szenvedett Romain Grosjeannak, hogy visszavonulása után lehetőséget biztosít neki tesztelésre, mondván, ne a szörnyű eset legyen az utolsó élménye egy Formula–1-es autó volánja mögött. A német csapat nem járatta a bolondját a francia pilótával, Grosjean hamarosan egy Mercedesszel száguldozhat.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 11:31
Romain Grosjean
A francia alig várja, hogy újra magára ölthesse a Mercedes versenyoverálját Fotó: Facebook/MercedesAMGF1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romain Grosjean eltökélt a visszatérésre, nem szeretné, ha az utolsó tette a száguldó cirkuszban a horrorisztikus novemberi balesete lenne, melynek nyomát nemcsak címlapok sokasága, hanem a pilóta kezein található égésfoltok is őrzik.

A francia versenyzőnek sérülései miatt ki kellett hagynia a 2020-as idény utolsó két versenyét, így a balesete alkalmával ült utoljára Formula–1-es autóban, mivel az idei évadra nem kapott új szerződést, és távozni kényszerült a száguldó cirkuszból.

De még korábban, a kórházi rehabilitációja során Toto Wolfftól, a Mercedes csapatfőnökétől ígéretet kapott arra, hogy tesztelheti 2019-es világbajnoki járgányát, így a saját kedve szerint érne véget az F1-es története.

A francia pilóta alig várja, hogy újra magára ölthesse a Mercedes versenyoverallját
Fotó: Facebook/MercedesAMGF1

Grosjean természetesen él a páratlan lehetőséggel, és a június 27-i Francia Nagydíj után két nappal néhány bemutató kör erejéig megfuttatja a Mercedest.

– Izgatottan várom, hogy újra Formula–1-es autóban ülhessek, és egészen különleges élmény lesz egy vb-győztes Mercedest vezetni – lelkendezett a francia pilóta, aki jelenleg az egyesült államokbeli Indycarban versenyez.

Toto Wolff szerint igazi ünnepnapja lesz a száguldó cirkusznak, amikor a 35 éves versenyző visszatér a pályára.

– Nagyon örülünk neki, hogy ezzel a lehetőséggel támogatni tudjuk Romain Grosjeant. Az ötlet először akkor villant fel a fejünkben, amikor úgy tűnt, hogy befejeződik a Formula–1-es pályafutása, és nem akartuk, hogy a baleset legyen az utolsó emléke. Hosszú és sikeres pályafutása volt az F1-ben, azt szeretnénk, hogy utolsó alkalommal egy világbajnoki címet szerzett autót vezessen. Kíváncsi vagyok Romain visszajelzésére a W10-essel kapcsolatban – tette hozzá. – Grosjean Romain balesete emlékeztet minket arra, milyen veszélynek teszik ki magukat a pilóták minden egyes alkalommal, amikor versenyautóba ülnek, de közben azt is jelzi, milyen előrelépéseket tett a sportág a biztonság terén. Biztos vagyok benne, hogy a száguldó cirkusz berkein belül mindenki ünnepelni fogja Romain visszatérését.

Lewis Hamilton örömmel látja viszont Grosjeant, és játékosan figyelmeztette a franciát, bánjon jól az autójával.

– Amikor megtörtént a baleset, akkor mindannyian imádkoztunk érte, hogy élje túl és épüljön fel, szóval hatalmas megkönnyebbülést jelentett, hogy így is történt. Alig várom, hogy viszont- és vendégül láthassuk őt a Mercedesnél Franciaországban. Bár jobban teszi, ha vigyáz a W10-esemre – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.