Románok ellen itthon és idegenben

Hét közben a férfiak játszottak, a hét végén a hölgyeken a sor a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győri Audi ETO és az FTC Rail-Cargo egyaránt román csapattal játszik az 5. fordulóban. Danyi Gábor címvédő együttese a még nyeretlen, román Râmnicu Vâlceát fogadja ma 18 órakor. A Ferencvárosnak várhatóan nehezebb dolga lesz, holnap 16 órakor a CSM Bukarest vendége lesz. Mindkét találkozót a Sport 1 közvetíti.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így kell ezt csinálni – gondolhatták a győri csapat szurkolói, miután csapatuk átgázolt a Vácon a női kézilabda NB I szerdai játéknapján. Estelle Nze Minko és Eduarda Amorim is elemében volt, előbbi tíz, utóbbi hét találattal vette ki a részét a 43-19-re végződött gólparádéból. A Bajnokok Ligájában eddig hullámzó teljesítményt nyújt az ETO, két győzelme mellett két döntetlenje van. A magyar klub így a B csoport második helyéről várja a Râmnicu Vâlcea elleni találkozót. Ma viszont nincs sok félnivalója: a bajnokságban ugyan szerdán győzött a román együttes, azonban a nemzetközi porondon sorozatban háromszor kikapott, és kétséges, hogy éppen az ötszörös BL-győztes Győr ellen szakítaná meg a rossz szériáját. Ráadásul az előző idényben a két csapat mindkét mérkőzését Danyi Gábor tanítványai nyerték.

Estelle Nze Minko megállíthatatlannak bizonyult
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A Ferencváros pihenhetett bukaresti vendégjátéka előtt, a múlt vasárnap a dán Esbjerg otthonában aratott váratlan diadala óta nem játszott mérkőzést. Szerdai bajnoki meccsét elhalasztotta Magyar Kézilabda-szövetség, miután a Boglári Akadémia csapatában is felütötte fejét a koronavírus. A zöld-fehérek remélhetőleg lassan túljutnak a fertőzésen; az esbjergi győzelmük szinte csodaszámba ment, hiszen a megbetegedések miatt nyolc játékosuk hiányzott, négy utánpótláskorú kézilabdázó is volt a keretben. A Fradinak két meccse (a norvég Kristiansand és a francia Metz ellen) elmaradt, az esbjergi siker mellett kikapott az orosz Rosztovtól. Holnapi ellenfelét, a CSM Bukarestet az előző idényben itthon megverte, vendégként kikapott tőle. A románoknak az idei BL-kiírásban három győzelmük van, mindössze az A csoportot vezető norvég Kristiansand otthonában kaptak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.