Ronald Koeman edzőként tér vissza Barcelonába – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint Ronald Koeman lesz a Barcelona új vezetőedzője. Az 57 éves holland szakember játékosként 1989–1995 között szerepelt a katalán klubban. Edzőként legutóbb a holland válogatottat irányította.

Magyar Nemzet
2020. 08. 17. 19:16
Euro 2020 Qualifier - Group C - Northern Ireland v Netherlands
Ronald Koeman legutóbb a holland válogatottat irányította Fotó: David Klein Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Quique Setién menesztését már hétfő este hivatalosan bejelentette a Barcelona, utódját valamikor a hét közepén nevezik meg.

A spanyol sajtóforrások teljes biztonsággal állítják, hogy Ronald Koeman veszi át a fennállása talán legmélyebb válságába zuhant csapatot. A másik jelölt Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur korábbi menedzsere volt, de valószínűleg barcelonai múltja miatt is Koeman lett a befutó.

Az 57 éves szakember játékosként hat évig, 1989 és 1995 között futballozott a Barcelonában, ez idő alatt összesen 264 tétmérkőzésen szerepelt, és többek között négy spanyol bajnoki címet, valamint 1992-ben BEK-et nyert a csapattal.

Koeman edzőként több holland klubnál dolgozott, majd Angliában a Southamptonnál és az Evertonnál, legutóbb pedig a holland válogatottat irányította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.