Ronaldo a Ferrarinál parádézott és vásárolt a Juve fiaskója után

Vasárnap nagy pofonba szaladt bele a Juventus labdarúgócsapata, hazai pályán 3-0-ra kikapott a Milantól, s jelen állás szerint nem indulhatna a Bajnokok Ligájában. A fiaskó után meglehetősen furán veszi ki magát, hogy Cristiano Ronaldo másnap a Ferrari Formula–1-es csapatánál tartott gyárlátogatást, emiatt a Juve edzését is kihagyta.

2021. 05. 11. 9:46
null
Forrás: Twitter/Scuderia Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz élvonal 35. fordulójában a Juventus vasárnap hazai pályán nagy pofonba szaladt bele, 3-0-ra kikapott a Milantól, és a Serie A előző kilenc kiírását megnyerő torinóiak ezzel a tabella ötödik helyére csúsztak vissza. Mindez azt jelenti, hogy ha nem tudnak előbbre lépni, akkor az ősszel nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Ám ez természetesen még nem dőlt el, három forduló hátra van, s csak az biztos, hogy a 85 pontos Internazionale már megnyerte a bajnokságot. Mögötte nagy a tülekedés: az Atalantának és a Milannak egyaránt 72 pontja van, míg a Napolinak 70, a Juventusnak 69. A 64 pontos Lazio aligha szól bele a még kiadó BL-helyekért folyó harcba, de az Atalanta, Milan, Napoli, Juventus négyesből valaki így is hoppon marad.

Cristiano Ronaldót nem lehet azzal vádolni, hogy már elfelejtette a góllövést, 27 találatával messze ő a legeredményesebb a Serie A-ban (utána hárman jönnek 21 góllal), de vasárnap a Milan ellen, akárcsak csapattársai, ő is formán kívül volt. Így meglepődhettünk azon, hogy éppen a rangadón elszenvedett vereség után ment el gyárlátogatásra a Ferrarihoz. Bár ez nyilván jóval korábban leegyeztetett sajtóesemény volt, utólag mondhatjuk, hogy nem volt szerencsés az időzítés…

Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis Andrea Agnelli, a Juventus elnöke és John Elkann, a Ferrarit és Juventust is irányító, az Agnelli család tulajdonában levő Exor holdig elnök-vezérigazgatója társaságában látogatott el maranellói gyárba. Ronaldo találkozott a Ferrari két pilótájával is, a monacói Charles Leclerc-rel és a spanyol Carlos Sainzzal, akik mindketten nagy futballszurkolók, előbbi természetesen a Monaco, utóbbi a Real Madrid szimpatizánsa. Most pedig mindketten gazdagabbak lettek egy Ronaldo-mezzel. A Torinótól mintegy háromszáz kilométerre fekvő Maranellóban Ronaldo olyan sokáig múlatta az időt, hogy a Juventus tegnapi edzését is kihagyta. A Calciomercato.com értesülései szerint pedig egy új Ferrarit is vásárolt a garázsában már sorakozók mellé, egy Ferraro Monza modellt rendelt meg.

A Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo teljes felelősséget vállalt a Milan elleni vereségért, de leszögezte, hogy nem gondolkodik a lemondáson. – Nagy lelkesedéssel vágtam bele a munkába, de tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. A klub alkalmazásában állok, még van három meccsünk, én pedig addig teszem a dolgomat, amíg ezt engedik – szögezte le Pirlo, aki tavaly augusztusban ült le a Juventus kispadjára, miután a csapat kiesett a BL-ből, a nyolcaddöntőben kiejtette a Lyon, a vezetőség pedig menesztette Maurizio Sarrit.

Ami a folytatást illeti, a Juventus a hétközi 36. fordulóban holnap a Sassuolo vendége lesz, nem lett volna hátrány, ha Ronaldo ott van azon a tegnapi edzésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.