Ronaldo kihagyott 11-ese is belefért, kupadöntős a Juventus

Három hónapos kényszerszünet után pénteken este újraindult a futballélet Itáliában: az Olasz Kupa elődöntőjében visszavágó mérkőzésen: Juventus–Milan 0-0, így elsőként a Juventus jutott be a fináléba, 1-1-es összesítéssel, az idegenben szerzett góljának köszönhetően.

Magyar Nemzet
2020. 06. 12. 23:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus–Milan párharc első felvonásán még február 13-án a milánói San Siróban 1-1-re végeztek a felek: a 61. percben Ante Rebic révén a Milan szerzett vezetést, a 91. percben 11-esből egalizált a 72 ezer néző előtt játszott meccsen. A jegyeladásokból akkor tehát még szép summa került a piros-feketék kasszájába, a pénteki meccset a koronavírus-járvány miatt viszont zárt kapuk mögött játszották Torinóban. A Serie A a jövő hét végén folytatódik, a Juventus az első a tabellán, a Milan csak hetedik, így a vendégek számára volt fontosabb a kupadöntőbe jutás, hogy javítsanak a renoméjukon. S azzal is számolniuk kell, könnyen lehet, hogy a bajnoki helyezésükkel nem tudnak majd kijutni a nemzetközi kupaporondra. Az előjelek azonban a Milan számára voltak a kedvezőtlenebbek, hiszen eltiltás miatt három alapember is kiesett a csapatból: Zlatan Ibrahimovic (aki még sérült is), Theo Hernandez és Samu Castillejo.

A Juventusban Gonzalo Higuain, Giorgio Chiellini és Aaron Ramsey sérült, ők sem ültek le a kispadra sem, de Maurizio Sarri vezetőedző erős keretből válogathat; ezt jól mutatja, hogy a házigazda a Douglas Costa, Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo támadótrióval állt fel. Dybala korábban négy pozitív koronavírustesztet is produkált, de felépült.

A rögtön fölénybe került Juventus már a 16. percben 11-eshez jutott kezezés miatt, de Ronaldo a kapufát találta el. Viszont egy perc múlva a házigazda emberelőnybe került, Rebic magasra tartott nyújtott lábbal ment a labdára, de Danilót rúgta mellbe, mehetett is zuhanyozni. Ezzel a Milan az egyetlen épkézláb támadóját is elveszítette. Még inkább a Juventus irányította a játékot, de azt nem állíthatjuk, hogy a hazaiak sorban dolgozták ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket. A kevésből pedig egyet sem sikerült értékesíteniük, maradt a 0-0, a Juventusnak azonban ez is megfelelt, 1-1-es összesítéssel, az első meccsen idegenben szerzett góljuknak köszönhetőnek a torinóiak jutottak be a kupadöntőbe.

Az Olasz Kupa másik elődöntős párharcában szombaton a Napoli 1-0-s előnnyel fogadja az Internazionalét (21.00, tv: Sport 1). A kupadöntőt jövő szerdán rendezik a római Olimpiai Stadionban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.