Ronaldo megelőzte Pelét, már csak egyvalaki lőtt több gólt nála

Tegnap este Cristiano Ronaldo duplázott, a Juventus 4-1-re nyert az Udinese ellen a Serie A 15. fordulójában. A portugál labdarúgónak ezzel már 758 gólja van karrierje alatt, amivel megelőzte Pelét, és nem sok választja el attól, hogy ő legyen minden idők legtöbb találatot elért labdarúgója.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 04. 11:30
Champions League - Group G - Juventus v Ferencvaros
Ronaldónak nem sok örömben volt része Torinóban Fotó: Massimo Pinca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo elemében volt az Udinese elleni bajnokin, ugyanis a két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott Federico Chiesának. A portugál klasszis a Real Madridban látott fénykorához hasonlóan termeli a gólokat ebben az idényben, hiszen a Serie A-ban 11 meccsen már 14-szer, összességében pedig 15 tétmérkőzésen 18-szor volt eredményes.

A teljes pályafutását tekintve is fontos mérföldkőhöz érkezett az Udinese elleni duplával. Immáron 758 gólja van karrierje alatt, beleszámítva a klub- és válogatott meccseket is. Ezzel megelőzte Pelét, a brazilok legendáját, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát, aki a hivatalos adatok alapján összesen 757-szer volt eredményes.

Ronaldo előtt már csak egyetlen labdarúgó áll a rangsorban a The Sun szerint, a cseh Josef Bican. Ő a futball hőskorában, a ’30-as, ’40-es években lőtte a gólokat számolatlanul, bizonyos adatok szerint a Slavia Prague mezében 211 bajnokin 403-szor talált be. Sajnos a statisztikák hitelessége vele kapcsolatban megkérdőjelezhető, vannak számítások, amelyek szerint Ronaldo már csak egy találattal marad el tőle, mások szerint viszont Bicannak 805 gólja volt, sőt a brazil Romáriónak is 772, aki ezzel szintén a portugál előtt állna.

Egy biztos, már csak idő kérdése, hogy a 35 éves Ronaldo átvegye a futballtörténelem legjobb gólszerzőjének címét, hiszen a jelenlegi szerződése 2022 nyaráig szól a Juventusszal, és semmilyen jel nem utal arra, hogy ezt követően visszavonulna.

Pelére visszatérve, nemrég döntötte meg a brazil klasszis egy klub mezében elért gólrekordját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.