Ronaldo Tom Cruise-nak képzelte magát Messiék kiütése után

Cristiano Ronaldo sosem tekintett riválisként Messire, a Juventus beleszállt a Twitteren a Barcelonába, Griezmann szerint ostobák voltak a katalánok, Buffon pedig úgy gondolja, hogy az élet igazságot szolgáltatott nekik. Nagy hullámokat vert a Juventus sima győzelme a Nou Campban tegnap este.

Magyar Nemzet
2020. 12. 09. 9:30
Serie A - Juventus v Cagliari
Soccer Football - Serie A - Juventus v Cagliari - Allianz Stadium, Turin, Italy - November 21, 2020 Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring their second goal with Merih Demiral and Federico Bernardeschi REUTERS/Massimo Pinca - UP1EGBL1L4CXK Fotó: Massimo Pinca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez majdnem olyan volt, mint a Mission Impossible – jellemezte Cristiano Ronaldo a Juventus Barcelona elleni BL-meccsét, Tom Cruise népszerű filmsorozatára utalva, amelynek címe magyarra fordítva az, hogy „lehetetlen küldetés”. Tényleg nem volt nagy esélye a torinói klubnak az első hely megszerzésére a Ferencváros csoportjában, hiszen ehhez az utolsó fordulóban legalább háromgólos győzelemre volt szüksége az addig százszázalékos Barcelona ellen idegenben, miután hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a katalánoktól októberben. Megcsinálta a bravúrt a Juventus, amely 3-0-ra nyert a Nou Campban.

kétszer betalált a Barcelona ellen Fotó: EPA/Alberto Estevez

– A kulcs az erős kezdés volt, húsz perc után két góllal vezettünk, utána pedig már elhittük, hogy meg tudjuk csinálni – értékelt Ronaldo, aki két tizenegyesgólt szerzett a mérkőzésen. – Ez a győzelem hatalmas önbizalom-növelő nekünk, szükségünk volt egy hasonló sikerre egy ilyen nagy csapat ellen.

A Juventus nem hagyta ki a ziccert a győzelem után, és visszavágott a Twitteren a Barcelonának az októberi fricska miatt. Amikor a katalánok a két csapat első csoportmeccsén nyertek Torinóban, ahol Messi büntetőből betalált, a következő üzenetet hagyták az olaszoknak: „Örülünk, hogy végre láthattátok a GOAT-ot a pályátokon!” A goat angolul kecskét jelent, de mozaikszóként a „Greatest of All Time”, azaz minden idők legjobbja a jelentése. Erre a Juventus akkor azzal reagált, hogy a katalánok valószínűleg rossz szótárat csaptak fel, és majd ők elhozzák az igazit a Nou Campba. A tegnapi siker és Ronaldo duplája után pedig már elég volt csak annyit kiírniuk, hogy „Tartottuk a szavunkat: elhoztuk!”

Ronaldo nem szállt be a szócsatába, amikor Messiről kérdezték a meccs után. – Tizenkét-tizenhárom éven keresztül együtt voltunk ott a különböző díjátadókon, és sosem tekintettem rá riválisként, ezt az egészet csak a média fújta fel – hangsúlyozta a portugál. – Mindig is tökéletesen kijöttünk egymással, és ha megkérdezik erről Leót, ő pontosan ugyanezt mondja majd.

Messi egyébként nem Ronaldóval cserélt mezt a találkozó végén, hanem Gianluigi Buffonnal, aki mindössze negyedszer védte a Juventus kapuját az idényben, a BL-ben pedig először. A hamarosan 43 éves kapus nagyszerű teljesítményt nyújtott, hét Messi-lövést hárított, noha az argentin több mint két éve nem találta el ennyiszer a kaput egy BL-meccsen. Messinek ez volt a hatodik meccse Buffon ellen, de csak egyen tudott gólt szerezni.

– Hiszek a sorsban, abban, hogy a dolgok okkal történnek, és az élet kárpótol – fogalmazott Buffon, aki a Juventus Real Madrid elleni, 2018-as BL-negyeddöntőjével húzott párhuzamot, amikor a hazai 3-0-s vereség után 3-0-ra vezettek a Santiago Bernabéuban, majd egy vitás tizenegyessel szépített és jutott tovább a királyi gárda. – Múltkor 3-0-ra vezettünk Madridban, de a vége 3-1 lett, most viszont 3-0-ra vezettünk, és haza is visszük ezt az eredményt. Úgy gondolom, a helyükre kerültek a dolgok.

Ezúttal a Juventus első tizenegyesét vitatták a barcelonaiak közül sokan, de a csapat francia támadója, inkább önkritikus hangot ütött meg. – Mi játszottunk, úgyhogy csak magunkat okolhatjuk – kezdte a világbajnok. – Ostoba képet mutattunk magunkról, és sajnálom a szurkolóinkat. Minőségi keretünk van, tele tehetséges játékosokkal, de mindig akarnunk kellene, hogy a legmagasabb szinten teljesítsünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.