Rossi ellenőrzi a „spanyolosokat”

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ma elutazik Spanyolországba, hogy ellenőrizze az ott edzőtáborozó jelöltjei formáját.

Ch. Gáll András
2020. 01. 08. 10:39
null
A sérülések alapvetően befolyásolták a válogatott szereplését Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ma elutazik Spanyolországba, hogy személyesen gyűjtsön tapasztalatokat az ibériai ország déli fertályán edzőtáborozó NB I-es klubok munkájáról, illetve ellenőrizze jelöltjei formáját a január 25-i bajnoki rajt és a közelgő, már­cius 26-i, szófiai Eb-pótselejtező előtt. Ez idő szerint a magyar élvonal három krőzusa, a Ferencváros, a Mol Fehérvár FC – természetesen a november 25-én kinevezett régi-új vezetőedző, a katalán Joan Carrillo irányításával – és a Puskás Akadémia végzi a felkészülést Benidormban, illetve Marbellában, náluk vizitál az olasz szakember. Az említett klubok edzőmérkőzéseket is vívnak, tehát Rossi képet alkothat majd jelöltjei formájáról és esetleg arról, kik kerülhetnek be újoncként majdan a bolgárok elleni keretbe.

Hogy a Bundesliga-éllovas RB Leipzig csapatkapitánya vajon ott lesz-e a pályán március 26-án Szófiában, az pillanatnyilag még kérdéses, dacára annak, hogy hétfői hír szerint Julian Nagelsmann, a ­lipcseiek mestere határozottan kijelentette: a klasszis védő áprilisig nem edzhet. Régóta bevett gyakorlat ugyanis, hogy ilyen esetekben az orvosnak kell szakvéleményt adnia, nem tekinthető perdöntőnek, ha egy edző azt mondja, a szóban forgó labdarúgó nem alkalmas a játékra. Orbán térde október 30-án sérült meg, két héttel később megoperálták, és senki sem gondolta volna, hogy ilyen hosszú időt vesz igénybe a felépülése. Aztán most mégis úgy fest, nélküle kell kiállnunk a pótselejtezőre, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy a házigazdákkal, vagyis velünk vagy nélkülünk rendezik meg az idei Európa-bajnokság budapesti találkozóit. Biztosra vehető, hogy hátravan még egy személyes találkozó Rossi és Orbán között, orvosi jelenléttel, s csak utána mondható megfellebbezhetetlen ítélet a centerhalf esetleges szófiai játékáról vagy annak hiányáról.

A sérülések alapvetően befolyásolták a válogatott szereplését
Fotó: Mirkó István

Ha ez utóbbi forgatókönyv valósul meg, az súlyos csapás lenne Rossi válogatottjára. Amely – a tapasztalatok szerint – csak akkor versenyképes, ha a legjobb összeállításában lép pályára, mint amikor legyőzte Horvátországot vagy Walest a Groupama Arénában. Ezzel szemben Szlovákiától idehaza, Horvátországtól pedig Splitben vereséget szenvedtünk, amikor a két védekező középpályás, és Pátkai Máté hiányzott. Sőt az Adria partján még is. Az utolsó selejtezőn, Cardiffban ugyan Nagy és Pátkai félig egészségesen játszott, de még messze volt a csúcsformájától, viszont ezúttal már Orbánra és Korhut Mihályra nem számíthatott a kapitány. Summa summarum, annyira törékeny a magyar válogatott, hogy csak a „gálacsapatával” reménykedhet győzelemben az amúgy szintén nem világverő bolgárok ellen. És akkor még mindig ott lesz az immár a Puskás Arénában rendezendő összecsapás, amelyen Románia vagy Izland lesz az ellenfél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.