Rossi is felfigyelt Baloghra

A külföldön szereplő magyar labdarúgók közül Balogh Norbert szerepelt a legjobban a múlt héten. Az APOEL csatára szerdán a ciprusi kupa nyolcaddöntőjében két gólt is rúgott a Doxának, majd vasárnap az Apollon elleni bajnokin ismét betalált. Mivel a válogatottban számba vehető középcsatárok nem remekelnek ebben az évben, érthető, hogy Marco Rossi is felfigyelt Baloghra, s minden bizonnyal jelöli a 23 éves játékost a bő keretébe.

2019. 02. 26. 16:00
null
A 23 éves támadó remek formába lendült Fotó: APOEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növeli Balogh teljesítményének az értékét, hogy mindkétszer csereként beállva csupán fél órát volt a pályán. Hatvan perc alatt három gól – ez bizony már értékelendő mutató. A Debrecenből indult, a Palermótól nyáron kölcsön adott hórihorgas, 197 centi magas csatár végre formába lendülhet. Eddig az APOEL-nél is inkább perem­embernek számított – nyolc bajnokin lépett pályára, ebből négyszer kezdőként –, de a múlt heti produkciója javíthat a helyzetén.

A 23 éves támadó remek formába lendült
Fotó: APOEL

A magyar válogatottban is. Nyilván nem válik a támadó hátrányára, hogy klubedzője, az olasz Paolo Tramezzamo jó barátja, annak idején együtt futballoztak a Piacenzában. A magyar szövetségi kapitány Baloghgal kapcsolatos szándékairól árulkodik, hogy az egyik segítője, Giovanni Constantino a magyar csatárt feltérképezendő a múlt héten kiutazott Ciprusra. Mondhatni, a lehető legjobbkor. Úgy tudjuk, Rossi erősen fontolgatja – talán már el is döntötte –, hogy Balogh Norbertet is szerepelteti a Szlovákia (március 21.) és Horvátország (­március 24.) elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő bő keretben.

Az APOEL centerének esélyeit növeli, hogy Nikolics Nemanja nem gondolta meg magát, Rossi invitálására sem kíván visszatérni a válogatottba, Böde Dániel helyzete a Ferencvárosban is ingatag, s Eppel Márton sem kirobbanthatatlan a kazah Kajrat Almatiból, az idény során 13 bajnokin 3 gólt szerzett. Kis túlzással magára maradt, aki szintén nem alapember a Hoffenheimben, de csapatkapitányként érthetően Rossi bizalmi embere. Hétfőn a klubjával éppen Gulácsi és csapatánál, a Leipzignél vendégeskedett. Végül a magyar válogatott védő góljával mentette döntetlenre a meccset a Lipcse.

Csak Lang örülhetett

Külföldön szereplő játékosaink közül hetek óta nem kap játéklehetőséget Bolognában. (Freiburg) továbbra is lábadozik, még a múlt héten sem nevezték a meccsre. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) kisebb sérüléssel bajlódik. Nagy Dominik a 63. percben állt be a Poznanban ­2-0-s vereséget szenvedett varsói Legiába. viszont végigjátszotta a meccset a Poli Iasi ellen vendégként 1-0-ra győztes kolozsvári CFR-ben. Görögországban Korhut alapember az Ariszban, az Atromitoszban Megyeri Balázs e hét végén sérült meg, Ugrai Roland még nem épült fel. Horvátországban Kleinheisler László nem fért be az Osijek (Eszék) keretébe, apró vigasz, hogy így legalább kimaradt a 3-0-s zágrábi vereségből, Gyurcsó Ádám csere volt a Hajduk Splitben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.