Rossi kitart Szalai mellett, a csapatkapitány kezd a lengyelek ellen

Marco Rossi örül annak, hogy Szalai Ádám idén többet szerepel a klubcsapatában, s azt engedte sejteni a szerda délben megtartott online sajtótájékoztatón, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya kezdeni fog a Lengyelország elleni csütörtök esti világbajnoki selejtezőn is. Nagy Ádám teljesen felépült, ezért az ő szereplésének sincs akadálya, egyedül Kecskés Ákos gyengélkedik a magyar keretben.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 12:43
null
Marco Rossi hangol a mérkőzésre Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először Lengyelország felől érkező hírrek szembesítették Rossi, miszerint azt lehet hallani, a lengyelek, alkalmazkodva az ő fegyveréhez, három-öt-kettes hadrenddel készülnek ellenünk.

– Nem gondolom, hogy hozzánk akarnának alkalmazkodni – szögezte le az olasz szakember. – S nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, milyen intenciókkal érkezik az ellenfelünk. Olyan a taktikánk, hogy két forgatókönyvre is felkészülünk: három és négy védős rendszerben is képesek vagyunk játszani. Az a fő kérdés, hogy sikerül-e az elképzelésünket a pályán megvalósítani. Arra is van ötletünk, hogyan lehet Lewandowskit megállítani. De hát az elmúlt évek arról árulkodnak, hogy másnak is volt terve erre, ám csak nagyon keveseknek sikerült.

Noha továbbra sem stabil ember Mainzban, pedig a közelmúltban fejsérülést szenvedett, Rossi mindkettőjükre szinte biztosan kezdőként számít.

– Nem értek vele egyet, hogy Szalai keveset játszana – kezdte a válaszát a kapitány. – Noha legutóbb kimaradt, de előtte többször volt kezdő. Ez nem jelentei feltétlenül azt, hogy kezdő lesz, bár csapatkapitányként szükség van rá. Nagy Ádám szerencsére stabil csapattaggá vált a klubjában, a fejsérülése valóban sajnálatos, de szerencsére teljesen tökéletes állapotban van.

Újra szóba került Szoboszlai. Amire Rossi kissé ironikusan azt felelte, kénytelen önmagát ismételni. Ezt is tette, méltatva Szoboszlait, s azt hangsúlyozva, a magyar válogatott korábban már többször bizonyította, hogy nélküle is képes jól játszani.

– Paulo Sousával kétszer találkoztunk a pályán, s mindkétszer az én csapatom nyert – válaszolta a lengyel kapitányhoz fűződő kapcsolatát firtató kérdésre Rossi. – Remélem, érvényesül a három a magyar igazság bölcsessége, s ezúttal is megőrzöm vele szemben a veretlenségemet.

Rossinak Piotr Zieliński a kedvenc lengyel játékosa. A magyarázat roppant egyszerű.

– Olaszországban Pozzuoliban, közel Nápolyhoz élek, a családom érthetően a Napolinak drukkol. Piotr Zieliński a nápolyi csapat játékosa, különben is remek játékos, ezért talán érthető, hogy miért tartom őt különösen nagyra. De természetesen elismerem Robert Lewandowskit is – felelte a magyar kapitány.

Nikolics: Sok lengyel barátom van

A játékosok közül Nikolics Nemanja vett rész a szerdai sajtótájékoztatón. Ő megismételte azt, amit a Magyar Nemzetnek adott interjúban is elmondott, pályafutása csúcsa volt a Legia Varsóban eltöltött másfél év, s nagyon sok lengyel barátja van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.