Rossz emlékeket őriz a magyarokról egy izlandi játékos

Két mérkőzést játszott eddig Magyarország ellen, de egyszer sem ünnepelt győzelmet az izlandi válogatott labdarúgója, Birkir Már Saevarsson. A 2016-os Európa-bajnokságon ráadásul öngólt is vétett, így nem meglepő, hogy nem szívesen gondol vissza azokra a találkozókra.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 11. 07. 14:37
Birkir Már Saevarsson
Saint-Denis, 2016. július 3. Az izlandi Birkir Saevarsson, miután csapatával 2-5-re kikaptak Franciaországtól a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntõjében a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. július 3-án. (MTI/EPA/Filip Singer) Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amióta legyőztük Romániát, a magyarok elleni mérkőzés jár a fejemben – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 94. válogatott fellépésére készülő, 35 esztendős Birkir Már Saevarsson. – Tizenhét éves profi pályafutásom egyik legfontosabb mérkőzése vár rám, bár ennek olyan a kicsengése, mintha a többi meccs nem lett volna olyan fontos, pedig dehogynem. Minden találkozóhoz úgy álltam hozzá, mintha döntő volna, nem lesz másként a csütörtöki pótselejtezőn sem, amelynek valóban hatalmas a tétje. De nemcsak nekem és a csapatnak, hanem az egész nemzetemnek óriási jelentőségű az összecsapás, Izlandon ugyanis a futball a legnépszerűbb sportág, honfitársainknak mérhetetlen örömöt jelentene, ha kijutnánk az Európa-bajnokságra.

A játékos azt is elmondta, hogy meglehetősen rossz emlékei vannak a magyar válogatott elleni mérkőzéseiről.

– Kétszer játszottam eddig Magyarország ellen. Az első emlékem egy budapesti 4-0-s vereség, amelyet felkészülési meccsen szenvedtünk el, majd akarva-­akaratlanul a 2016-os Európa-bajnokságon esett öngólom ugrik be, amellyel egyenlített az ellenfél. Szerencsére nem lett következménye a balszerencsés mozdulatnak, mert így is továbbjutottunk a csoportból. Sosem derül ki, mi lett volna, ha nem érek bele a labdába, ám ha tippelnem kellene, azt mondom, a mögöttem helyezkedő támadó segítette volna kapuba. Szóval nem ez pályafutásom legszebb emléke, azonban közel sem akkora a csalódottságom, mint közvetlenül az öngól és a lefújás után. November 12-én egy győzelemmel, azt hiszem, végleg kitörölhetném az emlékezetemből – vélekedett Saevarsson, majd hozzátette, örül, hogy végre nem zárt kapuk mögött játszhat, annak dacára is, hogy a szurkolók a magyar válogatottat fogják biztatni.

Saevarsson öngólja az Európa-bajnokságon
Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A Nemzeti Sport felvetette a játékosnak, hogy Izlandnak mintha két arca lett volna az elmúlt időszakban, hiszen Romániát könnyedén legyőzte az Eb-pótselejtezőn, ám a Nemzetek Ligájában mindannyiszor vereséget szenvedett. Saevarsson szerint erre egyszerű a magyarázat.

– Utóbbi sorozatban a világ elitjével játszunk, s a rossz szereplésünknek megágyazott, hogy a rengeteg sérülés miatt egyszer sem állhattunk fel a legerősebb csapatunkkal. Anglia ellen szeptemberben például kifejezetten jól játszottunk, mégsem jártunk sikerrel. Ennek ellenére azt hiszem, jó formában vagyunk, okkal bízhatunk benne, hogy Budapesten eredményesek lehetünk – mondta Saevarsson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.