Rossz hír jött Willi Orbánról

Az első idei magyar gólt Dzsudzsák Balázs szerezte, a többiek viszont még pihennek vagy csak készülnek a folytatásra. Így van ez a német RB Leipziggel is, amelynek a vezetőedzője szerint ­Willi Orbán áprilisig nem edzhet, ami azt jelenti, hogy nem játszhat a válogatott fontos márciusi ­meccsein sem. Vadócz Krisztián pedig Uruguayba utazott, ahol a Peñarol játékosa lehet.

2020. 01. 07. 7:06
null
A védelem oszlopa nagyon fog hiányozni márciusban a bolgárok ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a felkészülést a német Bundesligában az élen telelő RB Leipzig. A tekintélyes Kicker edzésriportban számolt be az eseményről, és Julian Nagelsmann vezetőedzőt idézve azt írja, hogy a csapatkapitány április előtt nem kezdheti el az edzéseket, de pontos időpontot még nem tudni.

A 27 éves, 12-szeres magyar válogatott középhátvéd október 30-án egy német kupameccsen sérült meg, két hét múlva megműtötték a térdét, és az első hírek ezután ­februári visszatérésről szóltak. Ha azonban Na­gelsmann-nak igaza lesz, akkor a magyar válogatott szövetségi kapitánya, sem számíthat rá a március végén esedékes Nemzetek Ligája-pótselejtező elődöntőjében Bulgária ellen – és továbbjutás esetén a fináléban sem.

A védelem oszlopa nagyon fog hiányozni márciusban a bolgárok ellen
Fotó: Mirkó István

Jobb hírekre térve Dzsudzsák Balázsé a dicsőség: ő lőtte hivatalos mérkőzésen az első magyar gólt. Az al-Ittihad Kalba légiósa az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának a 12. fordulójában volt eredményes, a sereghajtó Horfakkan ellen a 18. percben tizenegyesből növelte kettőre az Ittihad előnyét, amely három nyeretlen mérkőzés után végül 3-2-re győzött. és együttese, a Bristol City szombaton az FA-kupában a magyar futballistával a kezdőcsapatban a negyedik vonalba tartozó Shrewsburyt látta vendégül, és csupán 1-1-re futotta az erejéből, ami a ­meccs újrajátszását jelenti.

Görögországban már zajlik a bajnokság, és az Arisz Szalonikit erősítő Korhut Mihály büszkén zárhatta a tabella élén álló PAOK elleni hazai meccset, hiszen csapata 4-2-re nyert, ő végigjátszotta a kilencven percet, és a második találat az ő átadása után született.

És, ha már görög bajnokság: a Megyeri Balázzsal és Ugrai Rolanddal felálló Atromitosz 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán az Asztérasz Trípolisz ellen, Megyeri végigvédte a találkozót, Ugrait az 58. percben (0-0-s állásnál) cserélték le. Cipruson sincs szünet, ott magyaros rangadót rendeztek, ugyanis a Lang Ádámmal felálló, listavezető Omonia Nicosia 2-1-re kikapott a Szalai Attilát soraiban tudó Apollón vendégeként. Mindkét magyar védő a teljes játékidőt a pályán töltötte, és mindketten sárga lapot kaptak.

A többi magyar légiós jelenleg még pihen vagy csupán készül az idényre. Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan bővül az idegenben futballozó futballistáink létszáma, ugyanis az ősz zömét a Bp. Honvédnál töltő Vadócz Krisztián újabb külföldi kihívás elé néz, és nem akárhol, hanem Uruguayban folytathatja a váltásokban bővelkedő pályafutását.

A 34 éves, 42-szeres válogatott középpályás a tizenharmadik klubjába és negyedik kontinensen a tizenegyedik országba készül szerződni, dél-amerikai források szerint nemsokára az aláírásra is sor kerül. Ez a tizenharmadik klub a patinás Peñarol lehet, amelynek frissen kinevezett vezetőedzője a hazájában legendának számító, 112-szeres uruguayi válogatott, kétszeres európai aranycipős Diego Forlán, aki az ­indiai Mumbai Cityben, majd a hongkongi Ki­tchee SC-ben együtt futballozott Vadócz Krisztiánnal.

A magyar labdarúgó szombaton érkezett meg a korábbi csapattárs hívására Montevideó­ba, és a Telemondo nevű portál írott cikkben és videón is tudósított az eseményről. Eszerint a magyar futballista ezt nyilatkozta: „Ha Diego Forlán hív, nem mondhatsz nemet. Aki jártas a futballban, pontosan tudja, hogy a Peñarol nagyszerű klub.

Egyértelmű, hogy hatalmas felelősség nyugszik a vállamon, hiszen most én képviselem a magyar futballt Uruguayban. Legszívesebben azonnal munkába állnék. A spanyol szókincsem szűkös, egyébként sem vagyok a szavak embere, így egyelőre csupán annyit mondhatok: csapatembernek tartom magam, aki fontosnak tekinti a közösség szolgálatát, és azt, hogy pozitív kisugárzása legyen a környezetére.”

A Telemundo értesülése szerint Vadócz Krisztián az 52-szeres bajnok, a legutóbb második Peñarolnál havonta tízmillió forintot kereshet az adók levonása után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.