„Rossz lett volna a nap, ha nem szerzem meg a trikót”

Valter Attila hatodik helyen zárt az olasz kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, és átvette a vezetést a huszonöt éven aluliak versenyében. A magyar fehér trikós boldogan értékelte a rendkívül nehéz etapot.

2021. 05. 11. 19:51
fehér trikó
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiválóan teljesített a Giro d’Italia negyedik szakaszán, és első magyar kerékpárosként kitüntetett trikót viselhet háromhetes körversenyen, ugyanis a huszonöt éven aluliak összevetésében az élre állt, övé a fehér trikó.

– A kerékpár furcsa sport. Ha nem szereztem volna meg a trikót vagy tizenötödikként végzek, azt mondanám, hogy rossz nap volt, mert nagyon sokat szenvedtem ma. Így viszont nagyon örülök, hogy enyém a fehér trikó, és a legjobb szakaszeredményemet értem el háromhetesen – Valter Attila utóbbit még csak sejtette a Cycling Pro Netnek adott nyilatkozatában, ugyanis ekkor még nem tudta pontosan, hányadik helyen zárta az etapot.

Azóta minden bizonnyal már tájékoztatta a csapata, hogy hatodikként szelte át a sestolai célvonalat, eredményével pedig összetettben az ötödik helyre jött fel. Az eredmény Valter szerint motivációt és önbizalmat is ad neki, bár utóbbival még mindig hadilábon áll.

– Nehéz önbizalmat szerezni egy ilyen nagyszerű, klasszisokkal teletűzdelt mezőnyben. Be kell vallanom, még mindig nehéz elhinnem, hogy a legjobb is lehetek, de az ilyen napok sokat segítenek. Négy szakasz után tartom a lépést a legjobbakkal. Úgy érzem, valamit már elértem ezen a Girón, de nem fogok ennyivel megelégedni.

A Groupama–FDJ csapat többi versenyzője komoly időhátrányt szedett össze kedden. A Giro előtt két legerősebbnek tartott kerekes közül Rudy Molard hátránya 6:01, Sébestien Reichenbach lemaradása pedig 14:38 a rózsaszín trikós Alessandro de Marchi mögött, akit Valter egy perc hátrányból követ. Adná magát, hogy a francia sor a magyar versenyző fehér trikóját védje a továbbiakban, ám erről döntés az interjú idején még nyilvánvalóan nem születhetett.

– Szerencsére nem az én kezemben van a döntés, a sportigazgatónk mondja majd meg nekünk, mi a teendő. Amíg tudom, próbálom védeni ezt a trikót, de van egy erős vezérünk, Rudy Molard, aki tapasztaltabb nálam, ami segíthet, hogy kevesebb rossz napja legyen, mint esetleg nekem lehet – fogalmazott szerényen Valter Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.