A Sahtar edzője a hajrában imádkozott, Zidane talált pozitívumot

Bombameglepetéssel indult a labdarúgó Bajnokok Ligájának szerdai játéknapja: a Sahtar Donyeck idegenben 3-2-re legyőzte a Real Madridot. Az ukránok úgy érezték, a spanyol bajnok lebecsülte őket, ugyanakkor a madridiak horvát aranylabdása, Luka Modric tagadja ezt, ő abban látja a vereség okát, hogy a csapata az első bekapott gól után hitehagyottá vált. Zinedine Zidane talált pozitívumot is csapata gyászos estéjében.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 10:11
Luka Modric - Real Madrid
Soccer Football - Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk - Estadio Alfredo Di Stefano, Madrid, Spain - October 21, 2020 Real Madrid's Luka Modric in action with Shakhtar Donetsk's Valeriy Bondar REUTERS/Juan Medina - UP1EGAL1EDUDV Fotó: REUTERS/Juan Medina Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sahtar Donyeck pazarul élt a lehetőségeivel. Az ukrán csapat nyolc koronavírusos és pár sérülés miatt kidőlt alapember nélkül az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a Real Madrid ideiglenes otthonában, mégis, az első félidőben leiskolázta nagy nevű ellenfelét: négyszer lőtt kapura, és abból három utat is talált a hálóba. Zinédine Zidane csapata pedig annyira érezte esélyességének a súlyát, hogy az első félidőben nem tudott kibújni alóla. A szünet után a spanyol bajnok összeszedte magát, egy gólra csökkentette a háromgólos hátrányát, de egyenlíteni már nem tudott. Igaz, a hajrában is betalált, ám a játékvezető les miatt nem adta meg az újabb gólt, így óriási meglepetésre 3-2-re nyert a Sahtar Madridban.

Érdekesség, hogy a Real Madrid először kapott ki házigazdaként ukrán klubtól, a Sahtar pedig az eddigi 26 spanyol csapat elleni Bajnokok Ligája meccséből ezzel együtt mindössze hatszor tudta győztesen elhagyni a pályát.

– Nagyon rossz pillanat ez számunkra – kesergett a lefújás után Zinedine Zidane. – Az egyetlen pozitívum, hogy a második félidőben megmutattuk, tudunk harcolni. A játékosaim most zavartak, ami érthető, hiszen ők bajnokok, és nem az ilyen vereségekhez szoktak hozzá. Az én feladatom, hogy megtaláljam a kiutat ebből a helyzetből.

 

szép gólt lőtt, de a csapatával együtt elbukott a Sahtar ellen
Fotó: REUTERS/Juan Medina / Reuters

 

A horvát Luka Modric hatalmas gólt lőtt, azzal kezdte el a Real Madrid a felzárkózást az 54. percben, ám érthetően roppant csalódottan nyilatkozott:

– Nem voltunk ma jók. A szünet után már hiába javultunk fel, ez sem volt elég a pontszerzéshez. Együtt kell kilábalnunk ebből a helyzetből, komoly leckét kaptunk, de muszáj tovább lépnünk. Nem becsültük le a Sahtart, tudtuk, hogy erős csapatot látunk vendégül. A rossz kezdés és az első kapott gól megzavart minket, lehajtottuk a fejünket, amit nem szabadott volna, és az úgy is tanulságos, hogy a szünet utánra már összeszedtük magunkat.

A második madridi gól szerzője, Vnícius Júnior mindössze tizennégy másodperce volt a pályán, amikor a hálóba lőtte a labdát. Az eset rekord gyanús, de a húszéves brazil csatárt ez cseppet sem foglalkoztatta.

– Nagyon gyengén játszottunk ma, nehéz is mit mondani ezek után – szomorkodott. – Együtt és egyénileg is csalódást okoztunk, képtelenek voltunk végrehajtani azt, amit az edzőnk kért tőlünk.

A másik oldalon természetesen csupa boldog ember nyilatkozott. A Sahtar Donyeck vezetőedzője, Luís Castro elismerte, a meccs végén egyáltalán nem volt nyugodt.

– Rimánkodtam, hogy legyen már vége a mérkőzésnek. Minden erőnkkel védekeznünk kellett, hogy megőrizzük az előnyünket, és ez sikerült is. Az első félidőben a szezonunk legjobb játékát nyújtottuk. Helyzeteket alakítottunk, és akár több gólt is szerezhettünk volna a szünetet követően is, ám a végén izgulnunk kellett. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk mutatni a képességeinket. Tudtuk, nehéz meccs vár ránk, ennek megfelelően dolgoztuk ki a stratégiánkat, a játékosok pedig egyénileg és csapatként is nagyszerűen teljesítettek az első perctől az utolsóig.

Viktor Kornijenko elmondta, kicsit ideges volt a kezdés előtt, de nagyon szeretett volna jól játszani. Az ukránok védője szerint a Real Madrid eleinte lebecsülte a Sahtart. Abban egyetértett az edzőjével, hogy az első játékrészben a csapat a maximumot hozta ki magából, de állítólag ő a hajrában nem izgult annyira, mint a mestere, és a szünet után történtekről csak ennyit mondott: – Úgy vélem, mi már az első félidőben megnyertük ezt a meccset.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.