Sajnos ez sima volt – a németek három góllal legyőzték a Gera-csapatot

Több mint hatvan percig hősiesen helyt állt az ezer sebből vérző magyar válogatott Németország ellen, majd a 61. és a 73. perc között kapott három góllal kikapott az első mérkőzésén a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. Folytatás szombaton a románok ellen.

Munkatársunktól
2021. 03. 24. 22:54
Magyarország U21
Többször is örülhettek a németek Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1996-ban Európa-bajnokságot nyert csatár, Stefan Kuntz vezette Németország ellen kezdte meg szereplését a magyar válogatott a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. Gera Zolán csapatából nyolc ember esett ki a felkészülési időszak alatt sérülés, illetve koronavírusos betegség miatt, az 1998. január elseje után született játékosokat lehetett nevezni a tornára, a sok hiányzó miatt a magyar szakmai stáb fiatalokkal, jórészt 2000-ben és két, 2002-ben született labdarúgóval töltötte fel a keretet.

A már felnőtt keretbe is meghívott Szőke Adrián (10) nem tudott kibontakozni
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A magyar válogatott fegyelmezett védekezéssel vette fel a harcot a bombaerős, hat Bundesliga-játékost felvonultató, az előző U21-es Eb döntősével, a német csapattal szemben. Nyomasztó volt a németek labdabirtoklási fölénye, igaz, Kuntz csapatának nem volt kaput eltaláló lövése. Olykor bosszantó hibák miatt sem tudott kibontakozni a magyar csapat. Néhány átlövéssel veszélyeztettek a vendégek, de egyik kisérlet sem találta el a – felnőtt válogatottban szereplő Bese Barnabás öccse, a Budafokon védő – Bese Balázs kapuját.

Kata Mihály (b) és a német Mergim Berisha csatája
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szünet után sem sokat változott a felállás, nyomasztó német fölényben telt az idő. A fáradó magyar játékosok, Szőke Adrián után Kiss Tamás is begyűjtött egy-egy sárga lapot. A 61. percben született a németek vezető gólja: Baku elegánsan és pontosan adott középre, a magyar védők elaludtak középen, így Nmecha Kata és Bolla díszkíséretében fejelhetett a felső sarokba. Öt perc múlva újabb megszületett a németek második gólja: megint a jobb oldalról érkezett középre a labda, és megint elaludtak a magyar védők, nem úgy, mint Baku, aki közeről lőtt a magyar kapuba.

Ezzel még nem volt vége a kínjainknak: egykori salzburgi csapattársa, Mërgim Berisha előbb a lécre bombázott, de akkor még sikerült tisztázni. Néhány perc múlva megint az albán származású csatár találta el a lécet, a kipattanót Baku lőtte a kapuba. A magyar védelem nem állt a helyzet magaslatán. Tizenkét perc alatt három gólt kapott Gera Zoltán csapata, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A hajrában még láttunk egy magyar kapura lövést, a csereként beállt Bíró Bence próbálkozott.

Maradt a 3-0 a németeknek. Bő hatvan percig bírta a nyomást, de utána 12 perc alatt összecsuklott a magyar válogatott legközelebb szombaton, Románia ellen játszik az U21-es Eb-n.

U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, csoportmérkőzés: Magyarország–Németország 0-3, gólszerző: Nmecha (61.), Baku (66., 73.), a csoport másik találkozóján: Románia–Hollandia 1-1. A csoport állása: 1. Németország 3 pont, 2. Románia 1, 3. Hollandia 1, 4. Magyarország 0. .

Szombaton Magyarország–Románia (tv: 18.00, M4 Sport) és Németoszág–Hollandia (18.00) mérkőzést rendeznek az U21-es Eb A-csoportjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.