Délután két győztes meccs kellene a magyar bronzhoz

A tekvandósok 58 kilogrammos kategóriájában Salim Omarnak thaiföldi és argentin riválison át vezet az út a dobogóra.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 10:42
SALIM Omar Gergely
Csiba, 2021. július 24. A magyar Salim Omar (b) és az olasz Vito Dell'Aquila küzd a tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar 26-13-ra kikapott ellenfelétõl. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a tekvandósok 58 kilogrammos kategóriájában Salim Omar első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben 26-13-ra kikapott a második helyen kiemelt olasz Vito Dell'Aquilával, legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon harcba szállhat a bronzéremért. Az áprilisban egy súlycsoporttal lejjebb, az 54 kg-ban Eb-aranyat szerző, még csak 18 éves Salim – élete harmadik versenyén a felnőtt mezőnyben! – az olasz ellen bizonytalanul kezdett, az első menet után magyar szempontból 0-11 állt az eredményjelzőn. Utána azonban felzárkózott, a második menetben az olasz már csak 17-13-ra vezetett – vagyis ebben a mi versenyzőnk kerekedett felül 13-6-ra –, de a harmadik menetben újra ő dominált, így ő jutott tovább.

Salim Omar (balra) és az olasz Vito Dell'Aquila küzdelme
Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

– Elvesztettem a nyugalmamat, amit a tapasztalatlanság számlájára írok. A második menet már jobban sikerült, de ebben a sportágban rendkívül nehéz jelentősebb hátrányban küzdeni. A harmadik menetben ez ütközött ki, mennem kellett, de az ellenfelem nem hibázott – nyilatkozta az Egyesült Államokban született és ott is élő Salim Omar, aki a vigaszágon folytathatta, mert Dell'Aquila megtette nekünk az a szívességet, hogy bejutott a döntőbe.

Salim Omarnak először a thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee ellen kell nyernie, akit Dell'Aquila 37-17-re vert (16-8, 15-9, 6-0). Versenyzőnk a thaiföldivel 12.45-kor meccsel. Sawekwiharee egy súlycsoporttal lejjebb, azaz 54 kilósként kétszeres vb-bronzérmes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.