Sallai gólt fejelt – videó

Tizenhat hónap elteltével talált a kapuba a Bundesligában a magyar válogatott balszélsője, a mostanit megelőzően 2018. november 10-én volt eredményes, a Mainztól elszenvedett 3-1-es vereség közben. Nem elhanyagolható különbség, hogy most 3-1-re legyőzte a Freiburg az Union Berlint. Végre egy örömhír Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki a sérült lipcsei Willi Orbánnal az élen nem is egy játékosát kénytelen nélkülözni a március 26-i, sorsdöntő szófiai Eb-pótselejtező előtt.

Ch. Gáll András
2020. 03. 07. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzésnek óriási volt a jelentősége Sallaiék szempontjából, ugyanis ha a köpenickiek legalább két góllal győztek volna, akkor megelőzik a tabellán a Fekete-erdeieket.

Ez a veszély nem fenyegetett, különösen azok után, hogy Vincenzo Grifo bal oldali szögletét Sallai közvetlen közelről becsúsztatta a rövid sarokba a 34. percben. Ez volt a Freiburg 300. Bundesliga-gólja Christian Streich edzősége alatt.

[video width="1280" height="720" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/03/GZr0y.mp4"][/video]

A továbbiakban is fölényben játszott a Freiburg, az 55. percben Christian Günter növelte az előnyt, és bár a 61. percben Sebastian Andersson szépített, a 82. percben Robin Koch megadta a kegyelemdöfést, beállítva a 3-1-es végeredményt. A 90. percben még a bíró kiállította Marvin Friedrichet az Unionból második sárgával.

A forduló másik magyar érdekeltségű meccsén a második helyen álló RB Leipzig 0-0-t játszott Wolfsburgban. remekül védett, öt lövést hárított.

Eredmények, 25. forduló: Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 4-0, Schalke 04–Hoffenheim 1-1, Hertha BSC–Werder Bremen 2-2, Freiburg–Union Berlin 3-1, Wolfsburg–RB Leipzig 0-0. Az élcsoport: 1. Bayern München 52 (24 mérkőzésből), 2. RB Leipzig 50 (25), 3. Borussia Dortmund 48 (24), 4. Bayer Borussia Mönchengladbach 46 (24).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.