Sallai újra gólt lőtt, Détári és Varga Zoltán nyomába eredt

Sallai Roland góljával vezetett a Freiburg a Mönchengladbach otthonában a Bundesliga 27. fordulójának szombat esti meccsén, de végül a magyar válogatott szélsőjének csapata 2-1-es vereséget szenvedett. Mindenesetre Sallai az újabb találatával már hatékonyabb góllövő a Bundesligában, mint Huszti Szabolcs, Szabics Imre vagy éppen Szalai Ádám. Már csak ketten vannak előtte a magyarok közül.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 22:28
Sallai Roland
21 March 2021, Baden-Wuerttemberg, Freiburg Im Breisgau: Football: Bundesliga, SC Freiburg - FC Augsburg, Matchday 26 at Scharzwald-Stadion. Freiburg's Roland Sallai (l-r) celebrates after his goal for 1:0, next to him Augsburg's Rani Khedira and Augsburg's Felix Uduokhai . IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizedik percben szerzett vezetést a Freiburgnak a Mönchengladbach ellen, s ez volt a magyar játékos idénybeli hetedik gólja a Bundesligában. Győzelem nem, de még pont sem járt érte, a hazaiak 2-1-re fordítottak, a 23 éves szélső ugyanakkor szép egyéni sikereket ért el. Egyrészt beérte a Freiburg házi góllövőlistájának élén az egyaránt hét találatos Vincenzo Grifót és Nils Petersent. Nem véletlenül hosszabbított szerződést nemrég a német klub Sallaival, akit ma a 76. percben lecseréltek.

 

válogatottjának kulcsembere immáron az egyik leghatékonyabb magyar labdarúgó a Bundesliga történetében, ha az elért gólokat arányosítjuk a pályán töltött percekkel. Sallai az 53. német élvonalbeli meccsén a 11. találatát érte el, s összességében 367 percenként szerez gólt a Bundesligában. Ezzel két korábbi magyar klasszis, és Varga Zoltán után már a harmadik leghatékonyabb góllövőnk a bajnokság történetében a legalább 30 meccsen pályára lépők között (ilyen esetben ekkora mintát illik számításba venni) a Transfermarkt adatai alapján.

A Bundesliga leghatékonyabb magyar góllövői:

  • Détári Lajos – 269 percenként gól
  • Varga Zoltán – 337
  • Sallai Roland – 367
  • Huszti Szabolcs – 369
  • Miriuta Vasile – 378
  • Szabics Imre – 380
  • Szalai Ádám- 442
  • – 682
  • Stieber Zoltán – 702
  • Hajnal Tamás – 742
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.