Sallai Roland gólt lőtt, jó élményekkel térhet haza + videó

Sallai Roland góljával szerzett vezetést, s végül 2-0-s győzelmet aratott a Freiburg az Augsburg ellen a Bundesliga 26. fordulójának záró mérkőzésén. A magyar válogatott szélsője a hatodik találatát szerezte az idényben.

Magyar Nemzet
2021. 03. 21. 19:55
Sallai Roland
21 March 2021, Baden-Wuerttemberg, Freiburg Im Breisgau: Football: Bundesliga, SC Freiburg - FC Augsburg, Matchday 26 at Scharzwald-Stadion. Freiburg's Roland Sallai (r) celebrates after scoring the goal to make it 1:0. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund (German Football Association), it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos meccs várt a Freiburgra, ugyanis csapata az utóbbi időben hanyatló formát mutatott, az Augsburg elleni meccset megelőző négy bajnokijából hármat elveszített. A mai mérkőzés tétje az volt, hogy a Freiburg újra meg tudja-e szilárdítani a helyét a középmezőny elejében.

Sallai, akivel nemrég szerződést hosszabbított a klubja, a januári sérülése után fokozatosan játszotta vissza magát a csapatba, a legutóbbi fordulóban a Mainz ellen volt először kezdő a visszatérése után, s ma is a pályán kezdte a meccset. A Freiburg a gólszerzéssel is hadilábon állt az elmúlt hetekben, és az Augsburg ellen is hiányzott az átütőerő a csapat támadójátékából.

A jeget Sallai Roland törte meg az 51. percben. A gól elsősorban a csapatkapitány, Christian Günter érdeme volt, aki a bal szélről a pálya közepe felé törve három-négy augsburgi játékost is lerázott magáról, majd a tizenhatoson belül Sallaihoz passzolt, aki a kapuba lőtt.

 

Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól dönti el a mérkőzést, de a Freiburg a 79. percben Lienhart révén újabb találatot könyvelt el. Egy kapufa után a kipattanót továbbította a kapuba, először les miatt nem adták meg a gólt, de a videóbírós ellenőrzés után mégis megítélte a találatot a játékvezető. A 2-0-s előny tudatában hármat cserélt a hazai csapat, ekkor, a 81. percben Sallai is elhagyta a pályát, s jó élményekkel utazhat haza a vb-selejtezőkre készülő válogatotthoz.

Győzelmével a Freiburg a nyolcadik helyet foglalta el a tabellán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.