Sallai Roland gólt lőtt, Szalaiék utolsók a Bundesligában

Zsinórban az ötödik bajnokiján győzött a Freiburg, amely a magyar válogatott Sallai Roland góljának is köszönhetően 5-0-ra kiütötte a Kölnt. Szalai Ádám csereként lépett pályára a Mainzban, amely újabb vereségével már a Bundesliga utolsó helyére csúszott vissza, mivel a Schalke sziporkázó sikerrel zárta le a harminc bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 17:27
VfL Wolfsburg vs SC Freiburg
epa08482988 Roland Sallai (R) and Luca Waldschmidt (2-L) of Freiburg celebrate the 2-2 goal next to Jerome Roussillon (L) of Wolfsburg during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Sport Club Freiburg in Wolfsburg, Germany, 13 June 2020. EPA/SASCHA STEINBACH / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: SASCHA STEINBACH / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb a Hoffenheim ellen csak tíz percet töltött a pályán a Freiburgban, de a mai, Köln elleni bajnokin visszatért csapata kezdőjébe. A magyar válogatott szélsője góllal hálálta meg a bizalmat, az 59. percben talált be a kapuba, és ezzel már 3-0-ra vezetett a Freiburg a Köln ellen. Végül 5-0-s hazai győzelem született, de a negyedik és ötödik gólnak Sallai már nem a pályán örülhetett, ugyanis a 66. percben lecserélték. Nagyszerű formának örvend a Freiburg, amely legutóbb novemberben szenvedett vereséget a Bundesligában, és a Köln elleni sikerrel már zsinórban az ötödik bajnokiját nyerte meg. Ezzel az idényben négygólos Sallai csapata előrelépett a nyolcadik helyre.

Hasonlóan pozitív hírek Mainzból nem érkeztek, együttese hazai pályán 2-0-ra kikapott az Eintracht Frankfurttól. A magyar válogatott csatárának helyzetéről a klub új ügyvezetője elismerte, hogy a korábbi konfliktusokat elfelejtették, Szalai tiszta lappal kezdhet. Ennek ellenére hiába játszott hazai pályán hátrányban a Mainz, csak a 85. percben küldték be a 33 éves játékost, pedig a csapatból neki van a legtöbb meccse (247) és gólja (52) is a Bundesligában, talán több időt érhetne a tapasztalata a nehéz helyzetben. Újabb vereségével a Mainznak továbbra is csak hat pontja van, amellyel visszacsúszott a tabella utolsó helyére.

Onnan egy pozíciót ugyanis előrelépett a Schalke, amely hazai pályán 4-0-s gálagyőzelmet aratott a Hoffenheim ellen. A szebb napokat látott gelsenkircheni csapat harminc mérkőzés óta nyeretlen volt a Bundesligában, így már csak egy sikertelen meccs választotta el attól, hogy a német élvonal történetének legrosszabb csapata legyen holtversenyben – ezt a címet 1966 óta a már megszűnt Tasmania 1900 Berlin birtokolja sorozatban lejátszott 31 nyeretlen meccsel. A nem kívánatos rekordbeállítást nagyszerű játékkal kerülte el a Schalke, amelyben az amerikai Matthew Hoppe mesterhármast szerzett. A 19 éves csatárt novemberben vitték fel az első keretbe, a mai mindössze az ötödik Bundesliga-meccse volt, és az első góljait szerezte az élvonalban. Győzelmével a Schalkénak hét pontja van, amellyel 17. a tabellán.

Bundesliga, 15. forduló

Péntek

Mönchengladbach–Bayern München 3-2

Szombat

Leverkusen–Werder Bremen 1-1

Freiburg–Köln 5-0

Union Berlin–Wolfsburg 2-1

Schalke–Hoffenheim 4-0

Mainz–Frankfurt 0-2

RB Leipzig–Dortmund 18.30

Vasárnap

Augsburg–Stuttgart 15.30

Bielefeld–Hertha 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.