Szalai, Sallai és Sallói a hétvége három légiós gólszerzője

A múlt héten négy, ezúttal három magyar légiós volt eredményes a klubcsapatában. Sallói Dániel győztes góllal kezdte az idényt az MLS-ben, Sallai Roland a gólja mellett adott két gólpasszt is, Szalai Attila pedig egy szöglet utáni találattal járult hozzá a Fenerbahce győzelméhez. A Marco Rossi keretében szóba jöhető futballisták zömmel pályára léptek, és jól is teljesítettek.

2021. 04. 19. 7:15
Medipol Basaksehir v Fenerbahce-Turkish Super Lig
ISTANBUL, TURKEY - APRIL 18: Attila Szalai (41) of Fenerbahce shows the jersey of goalkeeper of Fenerbahce Altay Bayindir as he celebrates after scoring a goal during Turkish Super Lig soccer match between Medipol Basaksehir and Fenerbahce in Istanbul, Turkey on April 18, 2021. Onur Coban / Anadolu Agency (Photo by ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: europress/AFP/ ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel aligha lesz ott keretében a nyári Európa-bajnokságon. Most mégis vele kezdjük a szokásos összeállításunkat, hiszen elismert futballista az észak-amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben, amely a hét végén kezdődött el, és hamarosan két magyar játékos miatt is érdemes lesz a figyelmünkre, május elejétől a még az MTK-t erősítő Schön Szabolcs Dallasban próbálja majd meg öregbíteni labdarúgásunk hírnevét. Egyelőre Sallói Dániel lépett pályára a rajton, és ez fényesre is sikeredett: a Kansas City 24 éves, magyar támadója győztes gólt szerzett! Sallói Dániel kezdőként kapott lehetőséget, csapata a 48. percben hátrányba került, de a félidő közepén egy perc alatt fordított. A 60. percben a magyar támadó volt eredményes, majd a 77. percben lecserélték, a gólt ide kattintva nézhetik meg.

 

Sallói Dánielt (középen) ünneplik a Kansas City játékosai, miután megszerezte csapata győztes gólját
Fotó: Reuters/Vincent Carchietta/USA Today Sports

A múlt héten négy magyar légiós is gólt szerzett, most Sallói Dániel mellett ez két honfitársunknak sikerült, az egyik volt. A német Freiburg csatára remek formában futballozik manapság, és főszerepet vállalt abban, hogy a csapata 4-0-ra legyőzte a gyakorlatilag már kiesett sereghajtó Schalkét. Egygólos vezetésnél kiharcolt egy büntetőt, amit értékesített is, ennek a jelentőségéről ide kattintva tudhat meg többet , majd két újabb találatot előkészített, ha lett volna közönség, biztosan nagy tapsot kap, amikor a 78. percben lecserélték, nyilván nem a gyenge teljesítmény miatt. Az RB Leipzig hazai pályán 0-0-t játszott a Hoffenheimmel, védett, is végigjátszotta a meccset, és mert a Bayern München győzni tudott, a lipcseieknek lassan el kell fogadniuk, hogy bajnokok nem lehetnek, az ezüstérmük viszont nagyon is valószínűen meglesz. csapata, a Mainz nem játszhatta le a Hertha elleni kiesési rangadót, mert a berlinieknél mellett az egyik segítője és két játékosa is megfertőződött a koronavírussal, ezért karanténba vonultak, és a csapat következő három mérkőzését el kellett halasztani.

 

Sallai Roland remek formában futballozik, egy gólt szerzett és két gólpasszt adott a Schalke ellen
Fotó: MTI/AP/DPA/Friso Gentsch

Horvátországban rangadót rendeztek magyar érdekeltséggel: a második NK Osijek az ötödik Hajduk Split otthonában lépett pályára. Az eszéki együttes kezdőcsapatában ott volt Kleinheisler László, akit a 86. percben cseréltek le, míg Gyurcsó Ádám nem kapott játéklehetőséget a korábbi csapata ellen. Az Osijek 1-0-ra győzött, a második helye már biztosra vehető, de még reménykedhet a bajnoki aranyban is. A szomszédos Szerbiában a Partizan Beograd 2-1-re nyert a Macsva vendégeként, Holender Filip a második félidőre állt be a belgrádi együttesbe. Róla egyébként fontos hír, hogy a klub érvényesítené opciós jogát, és az idény végén négyszázötvenezer euróért megszerezné a őt a svájci Luganótól. A 14-szeres válogatott magyar támadó valóban nagyszerűen teljesít, a szerb élvonalban 19 mérkőzésen hét gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Már-már csodaszámba menő, hogy a Bristol City 2-1-re győzni tudott idegenben, az angol másodosztályban a Sheffield Wednesdayt sikerült felülmúlnia, csak a 81. perctől lehetett közvetlen részese a sikernek. Cipruson a rájátszás zajlik, és a felső házban az Omonia Nicosia Lang Ádámmal a védelemben hozta el a három pontot az Anorthoszisz otthonából, és ezzel a 2-0-ás eredménnyel újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

A légiósokról szóló összeállításunkban a szlovák bajnokság és benne különösen Dunaszerdahely fontos állomás, ám ezúttal csak egy magyar lépett pályára a négyből. Holman Dávid nem került be a Slovan Bratislava keretébe, a DAC-nál pedig Kalmár Zsoltot a múlt hét elején megoperálták, Vida Mátét nem nevezte Bernd Storck vezetőedző, viszont végig a pályán volt, a csapata pedig 2-0-ra legyőzte a Trencsént. Svájcban a Lugano végig a pályán tartotta Kecskés Ákost, ám a csapat így is 3-0-ra kikapott a Young Boys vendégeként. A 25 éves, magyar játékos a héten nyilatkozott a svájci bajnokságról és a saját jövőjéről a Nemzeti Sportnak, és többek között ezt mondta:

„A válogatott szünet előtti fordulóban a Basel ellen kisebb sérülést szenvedtem, addig kimondottan jól ment a játék, a visszatérésem után bele kellett lendülnöm, vissza kellett nyernem az önbizalmamat. Az izomfájdalmam már a múlté, a legutóbbi bajnoki meccsen, a Lausanne ellen jó teljesítményt nyújtottam. Remélem, visszanyertem a formámat, s kitart a hátralévő nyolc bajnokin. Hogy az idény végeztével miként alakul a sorsom, egyelőre nem tudom. A szerződésemmel kapcsolatban nincs konkrétum, tárgyalok a klubbal a hosszabbításról. Jó lenne ismét az európai porondon játszani, két évvel ezelőtt óriási élmény volt a Európa-ligában futballozni. Szeretnék bekerülni a válogatott Eb-keretébe, azon vagyok, hogy a teljesítményemmel kiérdemeljem Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát.”

Törökországban a Gaziantep látta vendégül Varga Kevin csapatát, a Kasimpasát, a végeredmény 2-2 lett, a magyar csatár pedig kitöltötte a kilencven percet a játéktéren. A légiósok hétvégéjének a slusszpoénját a Fenerbahce magyarja, szolgáltatta. A Fener a Basaksehir stadionjában játszott, és izgalmas mérkőzésen nyert 2-1-re úgy, hogy a házigazda szerzett vezetést, a végén pedig vesztes állásnál tizenegyest hibázott. Magyar szempontból az a legfontosabb, hogy az Fenerbahce egyenlítő gólja Szalai Attila nevéhez fűződik, egy szöglet után közelről lőtt a hálóba, ezzel Sallai Roland és Sallói Dániel mellett ő a harmadik magyar gólszerzője ennek a hétvégének. Az ünneplés közben egy mezt is a magasba emelt, ennek az okáról ide kattintva olvashat.

Szalai Attila gólja

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.