Sallói Dániel bejelentkezett az amerikai gólkirályi címre + videó

Sallói Dániel góllal járult hozzá a Sporting Kansas City 3-1-es győzelméhez a Seattle Sounders otthonában az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának vasárnapi játéknapján. A magyar szélső már a kilencedik találatát jegyezte az idényben, s bejelentkezett a gólkirályi címre.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 11:27
null
Sallói Dániel tizenegy forduló alatt hatszor várhatta eddig az ünneplő társak gól után Forrás: Sporting Kansas City / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel egymás után a második meccsén szerzett gólt, hiszen az előző fordulóban a San Jose Earthquakes kapuját is bevette. Ezúttal a 42. percben, a tizenhatos vonaláról bombázott a a Seattle Sounders hálójába.

A találkozót végigjátszó magyar szélső 15 mérkőzés után kilenc találattal az MLS góllövőlistájának a harmadik helyén áll holtversenyben, csapata pedig második a nyugati főcsoportban. Ami a góllövőket illeti, az éllovas a 11 gólos Ruidíaz, őt követi tíz találattal a Real Madridból és a Manchester Unitedből is ismert mexikói legenda, Chicharito, majd Sallói jön a sorban, méghozzá a kansasiek legjobbjaként.

Olyan nevek vannak Sallói mögött a góllövőlistán, mint a portugálok Európa-bajnoka, Nani (7 gólos) és az argentin sztárcsatár, Gonzalo Higuaín (5).

Az eddigiek alapján nem túlzás, hogy Sallói bejelentkezett a gólkirályi címre. Volt már egyébként magyar gólkirály az MLS-ben: Nikolics Nemanja 24 találattal lett 2017-ben az amerikai liga legjobbja a Chicago Fire színeiben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.