Schick a horvátoknak is gólt lőtt, de ez most nem volt elég a sikerhez

A skótok elleni félpályás csodagólja után a cseh Patrick Schick a vb-ezüstérmes horvátok ellen is gólt szerzett. A szünet után Ivan Perišić egyenlített. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a horvátok csak akkor juthatnak tovább, ha a következő körben legyőzik a skótokat. A csehek négy ponttal a páholyban érezhetik magukat.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 20:00
Perisic
Perisic hatalmas góllal egyenlített Fotó: MTI/EPA

A skótok elleni félpályás csodagólja után a cseh Patrick Schick a vb-ezüstérmes horvátok ellen is gólt szerzett. A szünet után Ivan Perišić egyenlített. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a horvátok csak akkor juthatnak tovább, ha a következő körben legyőzik a skótokat. A csehek négy ponttal a páholyban érezhetik magukat.

Az Anglia ellen 1-0-s vereséggel rajtoló vb-ezüstérmes Horvátország a Skócia elleni 2-0-s sikerrel kezdő Csehországgal találkozott a D csoport második fordulójának nyitómérkőzésén.

A horvátok szinte semmit sem csináltak az angolok ellen, viszont van mire emlékezni a csehek első meccséről: a cseh Schick félpályás gólja a skótok ellen még mindig beszédtéma.

A pont nélkül álló horvátok különösebb meggyőződés nélkül támadgattak a mérkőzés elején, Luka Modrić mélységi irányítóként dirigálta a vb-bronzérmes támadásait, de elöl sem a Milan támadója, Ante Rebić, sem pedig korábbi csapattársa, Andrej Kramarić nem találta a ritmust. A csehek fegyelmezetten védekeztek, és amint megvolt rá a lehetőségük, máris a Leverkusen csatárát, Patrik Schicket próbálták játékba hozni.

Lovren lekönyökölte Schicket, ezért járt a tizenegyes
Fotó: Europress/AFP/Petr David Josek

Egy gólt hozott az első félidő, és ezt a horvátok BL-győztes védője, a korábbi liverpooli, Dejan Lovren hozta össze: egy beívelés során kitette a könyökét a levegőben, az ütközést Schick bánta, akinek rögtön eleredt az orra vére, és percekig ápolásra szorult. A játékvezető a videóbíró segítségét igénybe véve tizenegyest ítélt, amit Schick magabiztosan értékesített.

Schick higgadtan lőtt tizenegy méterről
Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a horvátok, de Rebić ígéretes helyzetből lőtt mellé. 1-0-s cseh vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Alig telt el két perc a második félidőből, amikor Horvátország egyenlített: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Ivan Perišić kapta a labdát a bal szélen, az Inter játékosa a tizenhatos környékén járt, csinált egy cselt, majd elemi erővel a hosszú, felső sarokba bombázott. Ébredeztek a horvátok, Modrić és Kramarić is próbálkozott, de nem tudta megszerezni a vezetést a vb-bronzérmesnek. Bő negyedórával a vége előtt a cseh kapitány váratlanul lecserélte Schicket, a hajrában Bruno Petković megszerezhette volna a győztes gólt a horvátoknak, de blokkolták a lövését.

Maradt az 1-1, Horvátország két forduló után egy szerzett góllal egy ponttal áll, és csak akkor juthat tovább a csoportból, ha a zárófordulóban legyőzi Skóciát.

Csehország négy ponttal a páholyban, továbbjutónak érezheti magát.

Labdarúgó Európa-bajnokság, D csoport. Horvátország–Csehország 1-1, Glasgow, 15 ezer néző, gólszerző: Perišić (47.), illetve Schick (11-esből, 37.).

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.