Schön Szabolcsék nyerték a magyarok mérkőzését az MLS-ben +videó

Két magyar is pályára lépett egymás ellen az észak-amerikai profi futballigában, az MLS-ben, ráadásul egymás ellen. Schön Szabolcs a Dallas játékosaként látogatott el Kansasba, ahol Sallói Dániel az egyik klucsjátékos, és bár mindketten gólpasszt adtak, az előbbi lehetett elégedett, mert a texasi csapat 2-1-re nyert idegenben.

Magyar Nemzet
2021. 08. 01. 12:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schön Szabolcs, Sallói Dániel és – ők hárman képviselik a magyar futballt az MLS-ben. A sorsolás szeszélyének köszönhetően magyar idő szerint vasárnap hajnalban Schön Szabolcs csapata, az FC Dallas a Kansas City vendége volt, amelyben Sallói Dániel eddig remek idényt produkált, az eddigi tizenhat meccsén kilenc gólt szerzett. Mindkét magyar ott volt a kezdőcsapatban, utóbbi végig pályán is maradt, lőbb pedig 72 percet kapott az edzőjétől, és ezt az időt hasznosan töltötte el, gólpasszal járult hozzá a texasi csapat 2-1-es sikeréhez.

 

 

Az FC Dallas már a 3. percben vezetést szerzett egy távoli lövéssel, és veszélyesebben futballozott, a magyar csatára pedig rendszeresen megverte egy az egyben az Egyesült Államok válogatottjának a jobbhátvédjét, Graham Zusit. Az 51. percben a 20 esztendős magyar válogatott szélső Jesus Ferreira elé gurította a labdát, aki kettőre növelte a vendégek előnyét. Ezt követően a Kansas City nagy erőbevetéssel támadott, Sallói Dánielt kétszer is tizenegyes gyanúsan szerelték, a második után sárga lapot kapott, mert a játékvezető szerint rájátszott az esetre. Végül a házigazdának csak a szépítés jött össze, Sallói Dániel nagyszerű beadását Johnny Russel fejelte a hálóba a 85. percben.

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union magyar idő szerint hétfőn hajnalban fogadja a Chicago Fire együttesét. A Kansas City a Nyugati konferenciában a második helyen áll két ponttal a Seattle Sounders mögött és kettővel a Los Angeles Galaxy előtt, az FC Dallas viszont csak a tizedik, négy pont a hátránya rájátszást érő hetedik pozíciótól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.