Schumacher sikere óta először dőlhet el Ausztráliában a vb-cím

A tavalyi szezon után idén sem az Ausztrál Nagydíj lesz a Formula–1-es világbajnokság első futama. A melbourne-i hétvégét novemberre halasztották.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 11:00
HAMILTON, Lewis
Imola, 2020. november 1. A cmvd s hatszoros vilgbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Emilia Romagna Nagydjn az imolai plyn 2020. november 1-jn. MTI/EPA/Pool/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno Forrás: MTI/EPA/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 hivatalos felületein bejelentette, hogy máris változik a 2021-re tervezett versenynaptár. Az eredetileg március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíj új időpontja november 21-e lett.

Az Ausztrál Nagydíjat a jelenleg érvényben lévő szigorú karanténszabályok miatt kellett áthelyezni az év második felére. Ugyanezek a szabályok okozták a teniszezők első Grand Slam-tornája, az Australian Open halasztását.

A melbourne-i futam 1996 óta többnyire évadnyitónak számított a száguldó cirkuszban, tavaly viszont elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Az Ausztrál Nagydíj korábbi helyszíne, Adelaide viszont rendre a szezon végén kapott helyet, több világbajnokság sorsa is itt dőlt el, drámai körülmények között. Ezek közül az utolsó első vb-címe volt, 1994-ben.

Bár ezúttal nem az Ausztrál Nagydíj lesz az idényzáró, a Mercedes elmúlt években látott dominanciája alapján egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy két futammal a vége előtt ismét a kontinensnyi országban dőljön el a világbajnoki cím sorsa. A jelenlegi tervezet alapján az idény december 12-én zárulna Abu-Dzabiban, de nem volna meglepő, ha év közben további változásra lenne szükség.

Elhalasztották a Kínai Nagydíjat is, amelynek még nincs új időpontja. Hogy ne legyen túlságosan üres a versenynaptár eleje, 2020 után ismét beugrik Imola. Az Emilia Romagna Nagydíj a jelenlegi elképzelések alapján a szezon második futama lesz április 18-án. Várható a tavaly debütáló Portimão visszatérése is, bár utóbbi helyszínt hivatalosan még nem erősítették meg a május 2-i dátumra.

Az idény az új versenynaptár alapján március 28-án, Bahreinben kezdődik. A közel-keleti ország tavaly két futamot is rendezett.

A Magyar Nagydíj időpontja nem változott, továbbra is augusztus 1-jei dátummal szerepel a versenynaptárban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.