Sebastian Vettel már feleannyit sem ér, mint tavaly

Olasz sajtóértesülések szerint Sebastian Vettel visszautasította a Ferrari ajánlatát a szerződésének meghosszabbítására. A négyszeres világbajnok német pilóta számára az új kontraktus jóval kedvezőtlenebb, mint az eddigi, de a 2019-es Formula-1-es vb-n történései alapján ez egyáltalán nem meglepő.

2020. 04. 22. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt jó éve tavaly Sebastian Vettelnek a Formula-1-ben. A négyszeres világbajnok német pilóta a Ferrarinál – a távozó Kimi Räikkönen helyett – csapattársnak megkapta maga mellé a Saubertől (Alfa Romeo) a nála tíz évvel fiatalabb Charles Leclercet, és a még mindig csak 22 éves monacói egyértelműen jobb volt nála. A vb-n Leclerc a negyedik helyen végzett 264 ponttal, Vettel az ötödik helyen kötött ki 240 ponttal. Leclerc két futamot nyert, Vettel csak egyet, és az időmérőkön is a fiatal monacói volt a jobb, a szezonban a huszonegy nagydíjat nézve 12-9-re nyerte meg a párharcukat. S ehhez még tegyük hozzá, hogy Leclerc hétszer indulhatott a pole pozícióból, míg a váratlan házon belüli konkurencia miatt egész évben frusztráltan versenyző Vettel csak kétszer.

A történtek után a Ferrarinál úgy döntöttek, hogy Vettelnek csak egy évvel hosszabbítanák meg a 2020 végén lejáró szerződését, és drasztikusan lecsökkentenék a fizetését. A Gazzetta dello Sport lap értesülése szerint a négyszeres világbajnok visszautasította az ajánlatot, amely azt tartalmazta, hogy az eddigi mintegy 27 millió eurós (9,5 milliárd forint) éves fizetése helyett be kellene érnie 12 millió euróval (4,2 milliárd forint). Vagyis Vettel már feleannyit sem ér, mint tavaly; azonban így is éppen annyit keresne, mint Leclerc, akit a Ferrari már 2024 végéig magához láncolt. A 32 esztendős Vettel korábban elmondta, legalább kétéves szerződést szeretne kötni, de jelen helyzetben nem jó az alkupozíciója.

A Ferrarinak pedig megvan a B terve arra az esetre, ha nem sikerül megegyeznie a némettel, mi több, az istállónak C és D terve is van: 2021-ben az ausztrál Daniel Ricciardo (Renault), a spanyol Carlos Sainz (McLaren) és az olasz Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) is szóba jöhet Leclerc csapattársaként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.